Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Ormanlı beldesinde bir ilköğretim okuluna güvenlik kamerası ve kabini alabilmek için öğrencilerden ikişer kilo fındık toplanıyor.

Okul aile birliği tarafından düzenlenen ´Bir poşet fındıkla daha güvenli bir okul´ kampanyası çerçevesinde 1,5-2 ton arası fındık toplanması hedefleniyor.

Ormanlı İlköğretim Okulu Okul Aile Birliği Yönetimi, 850 öğrencisi bulunan okulda olası hırsızlık olaylarının önüne geçmek ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla maliyeti 5-6 bin TL´yi bulan güvenlik kamerası ve güvenlik kabini almaya karar verdi.

Fındık üreticisinin çok olduğu beldede para toplamakta sıkıntı yaşayan okul aile birliği üyeleri, toplanan fındıklardan 2 şer kilo verilmesi hususunda velilere görüş bildirdi. Kendilerine sunulan teklifi uygun bulan veliler, çocukları ile birlikte 2 kiloluk poşetlerle fındıkları gönderdi. Fındık gönderemeyen veliler ise anlaşma yapılan fiyat tutarındaki parayı okul aile birliğine teslim etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Muhammet Cinkılıç, kırsal kesimde olmaları nedeniyle öğrenci velilerinin maddi yardımda bulunmakta zorlandıklarını belirterek, "Bizim bölgemizin geçim kaynağı fındık. Hemen hemen her öğrenci velimiz geçimini fındıkçılıkla sağlıyor. Biz de nakit yardım yerine öğrenci velilerimizin her birinden 2´şer kilo fındık getirmeleri istedik ve velilerimizde bunu kabul etti. Bu gün ilk gün olmasına rağmen şu ana kadar 500 kilogram civarında fındık topladık. Hedefimiz 1,5 ila 2 ton arasında fındık toplamak. Beldemizdeki fındık tüccarları ile görüştük. Onlar da topladığımız fındığı bizden kilosu 5 TL´den satın alacak. Böylelikle okulumuza 5-6 milyar civarında gelir getirmiş olacağız. Fındık getiremeyen öğrenci velilerimiz de 10´ar TL bağışta bulunacak." diye konuştu.

Hem koridorlara hem de okulun dışına kurulacak kamera sistemiyle çocukların daha güvenli eğitim görmelerini hedeflediklerini ifade eden Cinkılıç, "Yine girişi güvenlik kabini ve güvenlik elemanı koymayı hedefliyoruz. Buradan elde edeceğimiz gelir ile çocuklarımızın daha rahat daha güvenli bir ortamda eğitim görmelerini hedefliyoruz. Kurulacak olan güvenlik sisteminin 5 bin lira civarında bir maliyeti olacak. Bizler öğrenci velileri olarak her şeyi devletten beklemekten ziyade kendi çabalarımızla da bazı ihtiyaçlarımızı karşılamaya çalışıyoruz. Devlet-millet iş birliği içerisinde okulumuzu daha güvenli ve huzurlu bir hale getirmek için okul yönetimi ve öğrenci velilerimizle çalışmalarımızı sürdürüyoruz." şeklinde konuştu.

Öğrenci velisi Pakize Kalaycı ise çocuklarının daha güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim-öğretim görmelerinin kendilerini de mutlu edeceğini vurgulayarak, "Bizler zaten geçimimizi fındıkçılıkla sağlıyoruz. Nakit para talep edildiğinde bize belki zor geliyor ama 2 kilo fındığı herkes seve seve verir. Okul yönetimine çocuklarımızı daha iyi bir ortamda okutmak için yaptıkları çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi