Karayolları 4. Bölge Planlama Başmühendisi Abdülkadir Koşan, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör´ün şikayeti üzerine farklı mazeretler ileri sürdü. Mazerete sinirlenen Vali Ata; "Yapsaydın kardeşim. Bir daha yağmur yağdığı zaman bu görüntü olmasın. Sizin göreviniz bu" dedi.



Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Gülüç-Alaplı Karayolu arasındaki 7 kilometrelik yolun 300 metrelik bölümünün yapılarak yarım bırakılmasından sonra ölümlü trafik kazalarının meydana geldiğini ve yağan yağmurda yolun su ile kaplandığını belirterek, yolun fotoğraflarını Vali Erdal Ata´ya verdi. Vali Ata ise, Karayolları 4. Bölge Planlama Başmühendisi Abdülkadir Koşan´a, suyla kaplı yolda güçlükle ilerleyen araçların geçtiği fotoğrafı göstererek, "Siz yaptınız veya yapmadınız. Demek ki burası tedbir alınması gereken bir yol. Yapsaydın kardeşim. Bir daha yağmur yağdığı zaman bu görüntü olmasın. Sizin göreviniz bu" diyerek fırça attı. Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, konuşmasında; "Bu yolda daha önce hiçbir kaza olmamıştı. Ancak, yol yarım bırakıldıktan sonra meydana gelen trafik kazalarında 6 kişi öldü. Bu ölümlü kazalar bizi çok üzdü. Ayrıca 5 Ekim´de yağan sağanak yağmur nedeniyle yol tamamen suyla kaplandı ve trafik ilerlemekte güçlük çekti. Ben bu yolun fotoğraflarını çektim. Bu yolun biran önce bitirilmesini istiyorum" dedi.



Bu sırada Karayolları 4. Bölge Planlama Başmühendisi Abdullah Koşan ise yol yapımından Karayolları 4.Bölge Düzce-Akçakoca-Ereğli yolu kontrol Şefi Abdullah Balcı´nın sorumlu olduğunu söyledi. Balcı ise yol üzerinde Türk Telekom´un ve Başkent Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi´nin (BEDAŞ) ve Gülüç Belediyesi´nin deprese tesisleri var. Sene başında kanalizasyon hattı vardı. O kanalizasyon hattı nedeniyle duvar geç kaldı. Alaplı Belediyesi bitirmiş olsaydı üst geçide kadar komple yolu bitirecektik. Sene başında hedefimiz buydu. Alaplı Köprüsü ile Gülüç Köprüsü arasındaki 9 kilometreyi bitirmekti, bütün hedefimiz buydu. İnşallah önümüzdeki sene başkan beyle kanalizasyon hattını deprese ederse ilk etapta oradan başlayacağız. Deprese edemeyince orası atıl kaldı" diyerek kendini savundu.

Editör: Pusula Gazetesi