Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, CHP Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya´dan ve CHP İl Başkanı Hakan Ceylan´dan gelen "Bartın fakirleşiyor" ve "Böyle gelişme olmaz" eleştirilerine yanıt verirken, "Bartın´ın geliştiğini Bartın halkı net bir şekilde görmektedir.
Halkımız hizmetlerimizi görüyor. Gören gözler kılavuz istemiyor. Güneş balçıkla sıvanmaz" dedi.
Milletvekili Yalçınkaya´nın Ak Parti iktidarını eleştirirken, Sosyal Yardımlaşma Vakfından yardım alanların sayısının 2003 yılında 12 bin iken bugün bu rakamın 25.000´e çıktığını, yeşil kartlı sayısının 2003 yılında 5.570 iken bu rakamın 15.000´e yükseldiğini belirttiğini söyleyen Tunç, gerçek olmayan rakamlarla kamuoyunun yanılttığını ifade etti.
3 bin kişi yardım alıyor
Milletvekili Yılmaz Tunç, dün eleştirilere yazılı bir açıklama yaparak yanıt verdi. Bartın Merkez ilçe ile birlikte tüm ilçelerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından yardım alanların sayısının Yalçınkaya´nın söylediği gibi 25.000 kişi olmadığını belirten Milletvekili Tunç, Bartın´da Sosyal yardım alan kişi sayısının 3.060 kişi olduğunu söyledi.
Yardım alan bu kişilerin yılda 7-8 kez ayni ya da nakdi yardımlardan yararlandığını belirten Milletvekili Tunç, bu şahıslar için yapılan yardım işleminin 23.000 olduğunu bunu 25.000 kişi yardım alıyor şeklinde yorumlamanın doğru olmadığını kaydetti.
Yeşil kartlı sayısı düştü
Milletvekili Tunç, yeşil kart sayısı ile ilgili olarak da yaptığı açıklamada geçmişte ihtiyaç sahibi olmayanlara da yeşil kart verildiğini belirterek, bu rakamın 2006 yılında Bartın´da 29.000´e çıktığını, yapılan tespitlerle gerekli iptaller yapılarak yeşil kartlı sayısının 15.000´e düşürüldüğünü söyledi. Ak Parti İktidarı döneminde Bartın iline Sosyal Yardım destekleri kapsamında toplamda 17.5 milyon TL kaynak aktarıldığını belirten Milletvekili Tunç; "bu kaynak Bartın´da yardıma muhtaç vatandaşlarımıza eğitim yardımı, sosyal yardım, gıda yardımı ve sağlık yardımı olarak dağıtılmıştır, vatandaşımız Ak Parti hükümetleri döneminde sosyal devletin varlığını sözde değil özde hissetmiştir" şeklinde konuştu.
Kömür yardımı bizimle başladı
Milletvekili Tunç, Ak Parti iktidara gelmeden önce Sayın Yayçınkaya´nın da mensubu olduğu DSP ve MHP koalisyonunun ülkeyi yönettiğini Sayın Yalçınkaya´nın da bu partilerden birinin mensubu olduğunu söyleyen Milletvekili Tunç; "sosyal yardım miktarlarındaki artışı fakirleşme olarak yorumlamak doğru değildir.
Keşke iktidarda oldukları dönemlerde paraları banka hortumcularına peşkeş çekmeyip, vatandaşımıza aktarabilselerdi" dedi.
Tunç, Bartın´da yılda 3000 aileye 1´er ton olmak üzere her yıl 3000 ton kömür yardımı yapıldığını belirtti.
Milletvekili Tunç, bu uygulamanın Ak Parti döneminde başladığını, Ak Parti´den önce de bu ailelerin yardıma ihtiyacı olduğunu ancak o günkü iktidarların kömür yardımı için ayıracak paraları nerelere peşkeş çektiğini bu milletin unutmadığını ifade etti.
Bartın fakirleşmiyor, gelişiyor
Bartın´da 801 özürlü vatandaşımızın asgari ücret tutarında evde bakım ücreti aldığını belirten Milletvekili Tunç, sadece 2009 yılında 3,5 milyon TL´nin özürlü vatandaşlarımıza ödendiğini ve bu paranın Bartın esnafına yansıdığını söyledi. Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç; "Bugün Bartın ilinde sigortalı sayısında 2 katından fazla artış olmuşsa, vergi tahakkuku ve tahsilatında 3 katı artış olmuşsa, ihracat miktarında 4 kat artış olmuşsa, trafiğe kayıtlı araç sayısında 2 kat artış olmuşsa, bankadaki mevduat miktarında 3 kat artış olmuşsa, Bartın´ın fakirleştiğini söylemek ne derece doğrudur" diye konuştu.
Bartın´ı geliştirmeye devam edeceğiz
Ak Parti Bartın Milletvekili Tunç "Bugün Bartın´da Teşvik kapsamında yeni fabrikaların üretime geçtiğini, Bartın Üniversitesi ile birlikte ilimizin canlandığını ve atağa kalktığını, Bartın´ın tüm ilçe ve köylerinde hükümet yatırımlarını, duble yolları, toplu konutları, Köydes, Beldes projelerini, yeni okul ve yurt inşaatlarını, hükümet konağı, baraj inşaatlarını, doğalgaz çalışmalarını, tarım destekleme-lerini halkımız görmektedir. Bunları inkar etseniz de gören gözler klavuz istememektedir. Güneş balçıkla sıvanmaz. Bizler halkımızdan aldığımız güçle hiç durmadan hizmete devam edeceğiz ve Bartın fakirleşiyor diyenlere inat, Bartın´ın nüfusunu artırmaya, Bartın´ı geliştirmeye ve büyütmeye devam edeceğiz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi