Karadeniz Ereğli ilçesinde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği, demokratik açılıma tepki gösterdi.
Dernek binası önünde toplanan şehit aileleri ve gaziler bir dakikalık saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı´nı okudu. Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Şube Başkanı İsmail Konak, Kürtlerle aralarında sorun olmadığını, PKK sorunu olduğunu söyledi. Konak, "Bizler bugüne kadar mücadele ettik, bundan sonra da kanımızın son damlasına kadar mücadelemizi edeceğiz. Biz memlekette Kürtler ile ilgili bir sorun olduğunu düşünmüyoruz. Asırlardır biz bu ülkede Kürtlerle, Lazlarla,
Çerkezlerle hep bir arada yaşadık. Bundan sonra da yaşamaya devam edeceğiz. Ancak, bazı kendini bilmezler var ki hep şunu yapıyorlar; ülkede Kürt vatandaşlarından Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, subay, asker, doktor, milletvekili olduğu halde halen daha ülkede bir Kürt sorunu varmış gibi göstermek için mücadele veriyorlar. İnsanlar artık şehidini gazisini unutarak böyle kendini bilmez 3-5 çapulcunun elinde bez parçasıyla alkışlarla halılarla karşılanması bize dokunuyor, yaralarımızı tazeliyor. Bu Kürt
sorunu değildir, bir PKK sorunudur" dedi.
1999 yılında Osmaniye´de PKK´lılarla girdiği çatışmada oğlu Oğuzhan Demirdöven´i şehit veren Mehmet Ali Demirdöven, "3 gündür ben ve benim gibi düşünen yavrusunu bu vatana vermiş, eşini bu vatana vermiş babasını bu vatana vermiş insanlar yemek yemiyorlar. Gabar´da, Cudi´de kolunu bacağını kaybeden gazilerim de aynı. Neyin açılımıdır, Kürt´ün açılımı mı, Türk´ün açılımı mıdır, kardeşlik açılımı mıdır" dedi.
Kürtlerle hiçbir sorunlarının olmadığını belirten Demirdöven, "İçimizde Kürt gazimiz var. Bizim Kürtlerle bir sorunumuz yok. Bizim PKK ile sorunumuz var ve bunları destekleyenlerle sorunumuz var. Bizim halimizi sormuyorlar. Onlara kırmızı halı döşeniyor. Bizim evimize kimse gelmiyor. Şehitler ölmez vatan bölünmez, bölmeye kalkanların ümüklerinden gazilerim tutar, onun kopmuş kolu tutar. Mezardaki benim oğlumun kemiği tutar" diye konuştu.
Demirdöven´in konuşması sırasında bazı şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı.
Editör: Pusula Gazetesi