Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı'nın ilk döneminin birinci oturumu sona erdi. İkinci oturum ise, yarın yapılacak.
----------------------------
Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ilk dönem sınav tarihleri, 23-24 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak. Mazeret sınavlarının da 10-11 Aralık 2016'da yapılacağı açıklandı.
Zonguldak il genelinde 8’inci sınıflarda öğrenim gören 7 bin 790 öğrenci sınava giriyor.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) 2017 sınav takvimine göre, TEOG kapsamında yapılacak ikinci dönem merkezi ortak sınavlar, 26-27 Nisan 2017'de, mazeret sınavları da 20-21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek.
Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru sorulacak, değerlendirmede yanlış cevap sayısı, doğru cevap sayısını etkilemeyecek. Ortak sınavlarda A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört çeşit kitapçık verilecek. Sınav süresi her ders için 40 dakika olacak.
Geçen yıllarda, ders adları tablosunda yer alan “fen ve teknoloji” dersinin adı "fen bilimleri" olarak değiştirildi. Öğrenciler birinci gün oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, ikinci gün oturumunda fen bilimleri, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri yazılılarına girecek.
MEB'ten yapılan açıklamaya göre, 23 Kasım Çarşamba ve 24 Kasım Perşembe 5, 6 ve 7’nci sınıflar, düzenlenecek olan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı nedeniyle tatil yapacaklar.
Bir diğer açıklama ise, sadece sınavın uygulandığı okullar tatil olacak. (Ortaokullar ile ilkokul-ortaokul birlikte eğitim yapan kurumlarda tatil olacak).
Editör: Pusula Gazetesi