Türk Metal Sendikası ile Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir) arasında 4 bin 700 çalışanı ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamadı. Erdemir adına MESS ile bugün oturulan görüşme masasını, sunulan teklif üzerine Türk Metal Sendikası yöneticileri terk etti.

26’ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi sürecinde yapılan 5 görüşmede, çoğunluğu ücret artışı ve sosyal hakları içeren maddeler üzerinde anlaşmaya sağlanamaması üzerine uyuşmazlık zaptı tutulmuş, arabulucu atanmıştı.

Konuyla ilgili olarak Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi’nden yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz hafta sonu ise sendikamızı arayan Erdemir yetkilileri yeniden talep etmeleri üzerine bugün, İstanbul’daki Metal İşçileri Sanayicileri Sendikasının (MESS) binasında bir araya gelindi. Türk Metal Genel Başkan Yardımcımız Yusuf Ziya Odabaş, Şube Başkanımız Metin Ercan ve şube icra kurulu heyetimizin yer aldığı masada, sendikamız, ücret artışlarında ilk altı ay yüzde 12 artış, takip eden altışar aylar için ise enflasyon oranında zam ve refah payı istemesi ve sözleşmenin 2 yılı kapsaması talebini yineledi. Erdemir adına masada bulunan MESS yetkilileri ise sözleşmenin 3 yıllık yapılmasını isterken, sosyal haklarda ilk yıl enflasyon, diğer altı aylarda enflasyon oranında artış talebinde bulundu. İşçi ücret artışlarında ise ilk 6 ay saat ücretlerine 68 kuruş önermeleri sonucu, Sayın Genel Başkan Yardımcımız Odabaş ile yöneticilerimiz masayı terk etmişlerdir. Anlaşma ortamı sağlanamayan bu görüşmenin ardından, sözleşme ile ilgili yasal süreç devam edecek” denildi.

Editör: Pusula Gazetesi