Ak Parti Zonguldak Belediye Meclis üyeleri CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir görevi kötüye kullanmak, ihale kanununa muhalefet, belediye kanununa muhalefet, adrese teslim ihaleler yapmak, milyarlarca lira kamu zararına neden olmak suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu.

Meclis üyelerinin vekalet verdiği isim ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gokçek’in Avukatı Fatih Atalay. Daha önce Melih Gökçek’in pek çok davası nedeniyle tanınan Atalay, meclis üyeleri tarafından özenle seçilmiş bir isim.

İl Başkanı Zeki Tosun ve Milletvekillerinin oluruyla yapılan suç duyurusunun dilekçesine verilecek yanıt merak ediliyor. Geçtiğimiz haftalarda planlanan ancak Ak Parti’nin OHAL sürecinden de yararlanarak Muharrem Akdemir’i görevden aldırıp yerine Metin Demir’i göreve getirme çabası olarak yorumlanan teşebbüs tartışmalar üzerine ertelenmişti.

Suç duyurusuna bazı meclis üyelerinin imza atmaması, kararın alındığı toplantıya gelmemeleri parti içinde ve meclis grubunda krize neden oldu.

Ak Parti grubu içinde de çatlağa neden olan suç duyurusunun ardından bazı Ak Partili meclis üyelerinin; “Seçimle gelen seçimle gitmeli. Bunu halka anlatamayız” şeklindeki beyanlarda endişelerini paylaşmaları dikkat çekiyor.

Suç duyurusuna gerekçe olarak ihalelerin yüzde 80’ine yakının işadamı Davut Acar’ın şirketi Aralel İnşaat’a verilmesi gösteriliyor. Bütün olarak yapılması gereken bazı ihalelerin çok parçalı yapılarak Davut Acar’ın almasının sağlandığı yönündeki iddialar dikkat çekiyor.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, hakkında yapılan suç duyurusuna ne dedi?



Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, yapılan suç duyurusu hakkında ne dedi?


Editör: Pusula Gazetesi