Ak Parti Zonguldak Belediye Meclis üyeleri Ankara’dan tuttukları bir avukat kanalıyla CHP’li Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir görevi kötüye kullanmak, ihale kanununa muhalefet, belediye kanununa muhalefet, adrese teslim ihaleler yapmak, milyarlarca lira kamu zararına neden olmak suçlamalarıyla suç duyurusunda bulundu. İl Başkanı Zeki Tosun ve Milletvekillerinin oluruyla açılan suç duyurusunun dilekçesi üç gün önce Cumhuriyet Savcılığı’na verildi.

Geçtiğimiz haftalarda planlanan ancak Ak Parti’nin OHAL sürecinden de yararlanarak Muharrem Akdemir’i görevden aldırıp yerine Metin Demir’i göreve getirme çabası olarak yorumlanan teşebbüs tartışmalar üzerine ertelenmişti.

Ak Partili bazı meclis üyeleri ise kamuoyuna yansıyan tartışmaların ardından yaşanacak bu gelişmenin Ak Parti’ye pahalıya malolacağını belirterek çekimser kalmayı tercih etti. Bazı meclis üyeleri suç duyurusunun yapılması yönünde karar alınan toplantıya katılmazken bu isimler Abdullah Karagüzel başta olmak üzere diğer üyelerin hedefi haline geldi. Ak Parti grubu içinde de çatlağa neden olan suç duyurusunun ardından bazı Ak Partili meclis üyelerinin; “Seçimle gelen seçimle gitmeli. Bunu halka anlatamayız” şeklindeki beyanlarda endişelerini paylaşmaları dikkat çekiyor.

Suç duyurusuna gerekçe olarak ihalelerin yüzde 80’ine yakının işadamı Davut Acar’ın şirketi Aralel İnşaat’a verilmesi gösteriliyor. Bütün olarak yapılması gereken bazı ihalelerin çok parçalı yapılarak Davut Acar’ın almasının sağlandığı yönündeki bilgiler de dikkat çekiyor. Suç duyurusu yapılan dosyada ayrıca Başkan Akdemir ile birlikte Erhan Darende, Ogan Göktürk gibi isimlerde yer alıyor.

Ak Parti Grup Başkan vekili Abdullah Karagüzel Muharrem Akdemir’in görevden uzaklaştırılarak yerine Metin Demir’in getirileceği yönünde planlar olduğu yönündeki haberleri daha önce yalanlamıştı.

Editör: Pusula Gazetesi