Türkiye ile aynı anda Zonguldak´ta da dün vizyona giren ´Nefes, Vatan Sağolsun´ filmi için izleyiciler sinema salonlarını doldurdu. Irak sınırında görevli 40 askerin destansı öyküsünün anlatıldığı Nefes filmi dün tüm illerde olduğu gibi Zonguldak´ta da aynı anda gösterime girdi.
Yönetmenliğini Levent Semerci´nin yaptığı, senaryosunu ´Güneydoğu´dan Öyküler´ kitabından yola çıkarak Hakan Evrensel´in kaleme aldığı Nefes filmine Zonguldaklılarında büyük ilgi gösterdiği belirtildi. Filmi aylardır merakla bekleyen sinemaseverler ilk günden sinema salonlarını doldururken bazı salonlarda yer bulamayan izleyiciler ise günler sonrası için bilet satın aldığı öğrenildi.
Bilet fiyatları tam 7 TL, öğrenci 6 TL iken Pazartesi ve Perşembe günleri bilet fiyatlarının 5 TL olarak belirlendiği bildirildi.
´Nefes hakkında kısa bilgiler´
[*]Terör örgütü ile mücadele eden bir komando timinin öyküsünü anlatan ´Nefes´ filminin çekimlerine başladı. Filmin kadrosunda hiç yıldız oyuncu yok.
[*]Ön hazırlıkları 1.5 yıl süren, kadrosunda yıldız oyuncu bulunmayan filmde, askeri eğitim görmüş 40 genç rol alıyor.
[*]Sınır karakolu inşa edildi.
[*]Bugüne kadar birçok büyük firmaya reklâm filmi çeken Levent Semerci´nin yönettiği "Nefes"in senaryosu, Hakan Evrensel´in "Güneydoğu´dan Öyküler" adlı kitabından yola çıkılarak kaleme alındı. Film için Niğde Aladağlar´da 120 kişilik bir sınır karakolu inşa edildi.
Özel efektlere yer verilen ve savaş sahneleri Hollywood normlarında çekilen filmde tam12 kamera kullanılıyor.
[*]Öykü gerçeklere dayanıyor.
´Nefes´te öne çıkan sahneler´
Irak sınırına yakın bir ilçedeki komando tugayına mensup olan ve "Karabal" tepesindeki bir röle istasyonunu (Radyo veya TV istasyonu) korumakla görevlendirilen 40 askerin yaşadıkları acıları, sevinçleri ve yaşam mücadelelerini anlatan filmde ilk kez kamera karşısına geçen genç yeteneklere yer verildi. Çekimleri Antalya Kemer´deki Tahtalı Dağı´nda çekilen filmin en çok konuşulan sahnesi ise ´içtima sahnesi´ oldu.
O sahnede bir yüzbaşı askerlerine tek tek ´Annen var mı?´, ´Karın var mı?´ diye soruyor. ´Ölürsünüz!´ diye bağırıyor sonra ve devam ediyor: "Sen uyursan herkes ölür. Uyumayacaksınız! Yemeyeceksiniz, dinlenmeyeceksiniz. Sizin cesetlerinizi, sizin cenazelerinizi ailenize göndertmeyeceğim. Ölmenizi yasaklıyorum. Anlaşıldı mı asker?" talimatını veriyor.
Editör: Pusula Gazetesi