Bartın´da yaşanan sel felaketinden zarar gören sel mağdurları için gönderilen yardımlar ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Sel mağdurlarına en az 250 TL, en çok ise 2 bin TL´ye varan miktarlarda para yardımı yapıldı.
Bartın İl Özel İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakanlık Ekonomik ve Mali İşler Başkanlığının 27 Temmuz tarih ve 362/02070 sayılı yazıları ile, Bartın´da 14-15 Temmuz 2009 ve 18 Temmuz 2009 tarihlerinde meydana gelen yağış nedeniyle sel afetinden zarar gören vatandaşlara Acil Yardım Komisyonunca yapılan nakdi yardımların dağıtıldığı bildirildi. 118 sel mağduruna, toplam 79 bin 250 TL yardım yapıldı. Yardımlar belirlenen hasara göre en az 250 TL en yüksek ise 2 bin TL oldu. En yüksek yardımı ise Arıt Merkez Kuran Kursu Yapma Yaşatma ve Öğrencilere Yardım Derneği 2 bin TL ile aldı.
Ulus ilçesi´nden Hava Ünal´a bin TL, Geriş Katırcı Köyünden Celal Özcan´a bin TL, Ulus İlçesi Abdişaşa Beldesi´nden Makbule Çelikoğlu´na Ünal´a bin TL, Çamlık köyünden Tahir Kuloğlu ve Mehmet Kuloğlu´na bin 500´er TL, Terke Haliller Köyünden Alaattin Dana´ya bin TL nakdi yardım yapıldı.
Editör: Pusula Gazetesi