SON DAKİKA...
Gem, mürettebatı helikopterle kurtarıldı... Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi... Ereğli Limanına getirilmeleri bekleniyor...
__

İLK HABER
ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'nde 66 mil açıkta Panama bandıralı kuru yük gemisi fırtına nedeniyle yan yattı. Gemideki 8 mürettebatı kurtarmak için çalışma başlatıldı. Kaymakam Altuğ Çağlar, hava şartları nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü, geminin şuan için tamamen batma riskinin bulunmadığını söyledi.
FIRKATEYN GEMİYE ULAŞTI, MÜRETTEBAT HELİKOPTERLE TAHLİYE EDİLECEK
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait fırkateynin yan yatan gemiye ulaştığı öğrenildi. Mürettebatın hava oşulları nedeniyle kurtarılamadığı belirtilirken, fırkateynin yan yatan gemiye refakat edeceği belirtildi. Öte yandan, mürettebatın kurtarılması için sabah saatlerinde gemiye helikopterle kurtarma operasyonu yapılacağı, mürettebatın hava yoluyla gemiden tahliye edileceği belirtildi.
Akşam saat 17.00 sıralarında Ereğli İlçesi açıklarında Tuzla'dan Rusya'ya bezelye götüren Panama bandıralı 'FON' isimli kuru yük gemisinin kaptanı Ereğli Sahil Güvenlik Komutanlığı ile irtibata geçerek yardım istedi. Bunun üzerine verilen koordinatlara sahil güvenlik gemisi gönderildi. İlk gelen bilgilerde geminin fırtına nedeniyle yan yattığı ve motorunun da arıza yaptığı öğrenildi. Sahil güvenlik gemisi fırtına nedeniyle gemiye ulaşamayınca yakındaki 2 kuru yük gemisi yan yatan gemiye yönlendirildi. Gemideki 8 mürettebat kurtarılamadı. Ayrıca Türk Deniz Kuvvetleri Donanmasına ait 'Yıldırım' adlı gemide kurtarma çalışmalarına katıldı.

MÜRETTABATIN SAĞLIK DURUMU İYİ

Vali Ali Kaban'ın Ankara'da olması, Ereğli kaymakamının da izinde olması nedeniyle konuyu takip eden Alaplı Kaymakamı Altuğ Çağlar, geminin yaklaşık 120 kilometre açıkta yan yattığını söyledi. Yan yatan gemiye 1 saatlik uzaklıkta olan donanmaya ait 'Yıldırım' adlı geminin de kurtarma çalışmasına katıldığını söyleyen Kaymakam Çağlar, şöyle dedi:

"Bizim sahil güvenlik komutanlığı gemileri hava şartlarından dolayı gemiye yaklaşamadılar. Etrafındaki 2 kuru yük gemisi yanaştı ve mürettebatı almak istedi. Onlarda hava şartlarından alamadı. Hava şartlarından mı yükten mi yan yattığı teknik bir ayrıntı. Bunu daha sonra gemiye ulaşınca öğreneceğiz. Biz şu an biran evvel mürettebatı kurtarma derdindeyiz. Mürettebatın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Gemini tamamen batma riski şu an yok. 45 derece yan yatmış. Konuyu Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı da takip ediyor. İstanbul'da Donanmadan bir gemi yönlendirildiği bilgisi verildi. "

Editör: Pusula Gazetesi