Muharrem ayı dolayısıyla Vergi Dairesi önünde Erzincanlılar Derneği tarafından halka aşure dağıtıldı. Zonguldaklıların yoğun ilgi gösterdiği aşure etkinliğine Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak Erzincanlılar Derneği Başkanı Turhan Mercan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Ahmet Altun, CHP Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun ve vatandaşlar katıldı.

MERCAN: KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Yapılan etkinliğin Allah katında yerini bulmasını temenni eden Erzincanlılar Derneği Başkanı Turhan Mercan; "Her sene düzenlediğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz Erzincanlılar Derneği Aşure etkinliği bu senede aynı şekilde yapmaya çalıştık. Bu mübarek aylarda Allah kabul etsin diyorum. Etkinliğimize katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini belirtti.

AKDEMİR: DOSTLUKLARIN YÜKSELEREK DEVAM ETMESİNİ İSTİYORUM

Muharrem ayının önemine vurgu yapan Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir; "Muharrem ayı Müslüman aleminin önemli aylarından bir tanesi. Bu gösteriyor ki gerçekten Müslümanlığı; sabrın, hoşgörünün ve sevginin ortaya bir göstergesidir. Bugünler evlerde yapılıp dağıtılan aşure Müslüman kardeşlerimizin paylaşımcılığını, kardeşliğini, dostluğunu simgelediğinin göstergesidir.Bu anlamda tüm Müslümanların içerisinde bu dostluğun kat kat yükselerek devam etmesini istiyorum. Dünya bunun üzerine kurulsun istiyoruz" dedi.

Başkan Akdemir, aşure kazanlarının başına geçerek aşure dağıtımının sonuna kadar kepçe salladı...



Editör: Pusula Gazetesi