19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Valilik önünde tören düzenlendi. Muhtarlar, siyasi parti temsilcilerinin törene katılmamasını eleştirdi. Muhtarlığın önemine dikkat çeken ve muhtarlara seslenen Vali Ali Kaban, “Siz muhtarlar, seçildiğiniz bölgelerde sizi seçen vatandaşlarımızın en sıcak, en yakın ulaşabildiği yakın temas abidesisiniz. Bizlerin işini kolaylaştırıyorsunuz. İnsanımızla en sıcak teması sağlayan kesim sizsiniz” dedi.

Zonguldak’ta 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Valilik önünde gerçekleştirilen törene Vali Yardımcısı Hüseyin Ergi, Vali Yardımcısı Ömer Bedrettin Sağsöz, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, SGK İl Müdürü Çiğdem Acar, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla devam etti. Batı Karadeniz Muhtarlar Federasyonu Başkanı Şerafettin Nas’ın katılamadığı törende vekaleten konuşan Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girgin, “Bu gün Muhtarlar Günü’nün 2’inci gününü kutluyoruz. Muhtarlık müessesinin kuruluş yıl dönümü kabul eden bu günü kutlamaktan muhtarlar olarak mutluluk duyuyoruz. Muhtarlık müessesesi 187 yıldır bu topraklarda varlığını sürdürmektedir. Muhtarlık, her ne kadar 1913 ve 1933 tarihinde kesintiye uğrasa da varlığını devam ettirmiştir. Muhtarlık köy ve mahalle sakinleriyle devlet kurumları arasında aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden birisi olan katılımcılığın sağlanmasındaki en temel görevini yerine getirmektedir. Bugün muhtarlarımızca muhtarların yaşadığı sorunların üst makamlara taşınması geleceğe yönelik sorunların çözümünde ışık taşıyacaktır. Muhtarlık seçimlerine adaylık sistemi getirmelidir. Maddenin buğlak ifadelerinin yerine net ifadeler getirilmelidir” açıklamasında bulundu.

MUHTARLAR, TÖRENE SİYASETÇİLERİN KATILMAMASINA TEPKİ GÖSTERDİ

Valilik binası önünde toplanan muhtarlar ve törene katılanlar toplu fotoğraf çektirdi. Törende siyasi partilerin il ve merkez ilçe temsilcilerinin ve parti temsilcilerinin yer almaması dikkat çekerken, muhtarlar bu duruma tepki gösterdi. Siyasetçileri aralarında görmeyen muhtarlar, davet edilip edilmediklerini sordu. Bütün siyasi partilere haber verildiğinin anlaşılmasının üzerine ise siyasetçileri eleştirdi. Siyasetçileri bu anlamlı günlerinde yanlarında görmeyi umduklarını, ancak hiçbir siyasetçinin törene katılmamasını eleştiren muhtarlar, “Biz muhtarlar zaten her zaman yalnızız. Seçim zamanına daha var şu anda gelmediler. Seçim bir yaklaşsın o zaman törenlerimize geleceklerdir. Biz muhtarlar olarak bize yeteriz, hiçbir siyasi partiye de ihtiyacımız yok” yorumlarında bulundu.

KABAN: “YÖNETİMİN BÜTÜN KESİMLERİ OLARAK, HALKIMIZA DAHA GÜZEL HİZMET GÖTÜREBİLECEĞİZ”

Tören sonrasında Vali Ali Kaban’ı makamında ziyaret eden muhtarlar, Kaban’a çiçek ve hediye takdim etti. Muhtarları Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda kabul eden Vali Ali Kaban, “Diğer önemli günlerde olduğu gibi bu günü de muhtarlarımıza ayrılmış olan güzel ve önemli bir gün olarak kutlamaya devam edeceğiz. Muhtarlık müessesesi bizim geleneksel müessesemiz ve bizim için ayrı bir önem taşıyor. Muhtarlık, gerek ülkemiz ve gerek ise dünyada devam eden hızlı gelişmeler sonrasında ehemmiyetini artırarak önemini sürdürür bir hal aldı. Siz muhtarlar, seçildiğiniz bölgelerde sizi seçen vatandaşlarımızın en sıcak, en yakın ulaşabildiği yakın temas abidesisiniz. Bizlerin işini kolaylaştırıyorsunuz. Bu anlamda yöneticiler olarak sizlere teşekkür ediyoruz. İnsanımızla en sıcak teması sağlayan kesim sizsiniz. Bu çok önemli bir pozisyon. Bundan sonra da hep birlikte yönetimin bütün kesimleri olarak, halkımıza daha güzel hizmet götürebileceğimizi umuyorum. Sizlerin bu güzel gününü tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi