Bartın Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı´nın 2004 yılında uygulamaya soktuğu Cumhuriyet Eğitim Gezileri Projesi kapsamında 18 öğrenciyi Çanakkale´ye gönderdi.
Öğrenciler, dün Milli Eğitim Müdürlüğü önünde Milli Eğitim Müdürü Hacı Ali Yeşilyurt ve geziye katılacak öğrencilerin velilerinin katılımıyla uğurlandı. Törende öğrencilere hitaben konuşan Yeşilyurt, "Bartın ili olarak Milli Eğitim ve Ticaret ve Turizm Genel Müdürlüğü´nün geçen yıl başlatmış olduğu Cumhuriyet Gezileri


Projesi kapsamında birçok gezi yaptık.
Bu sene 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Cumhuriyet Gezilerinin ilk etabı geçen hafta tamamlandı. Bu projemizin amacı çocuklarımıza ülkemizin güzel yerlerini tanıtmak ve tarihimizi en iyi şekilde öğretmektir" dedi.

Hepiniz emin ellerdesiniz
Öğrencilerin her türlü problemlerini çözebilecek alt yapıyı sağladıklarını ifade eden Yeşilyurt, "Cumhuriyet Gezileri!nin ikinci etabında ülkemizin bazı illerine gidecek öğrencilerimiz Bartın´ımızı temsil edecek. Bu geziye katılan öğrencilerimiz okullarında hiç disiplin cezası almamış, başarılı, saygılı ve sevgili çocuklarımızdır.
Bu çocuklarımızın gezdikleri yerlerden güzel notlarla döneceğini düşünüyorum. İnanıyoruz ki, öğrencilerimiz bu geziyi en iyi şekilde tamamlayacaklar. Onlara güveniyoruz. 3 öğretmen ile birlikte öğrencilerimiz bu geziyi yapacaklar.
Yapılan bu etkinlikler devletimizin çocuklarımız için hayata geçirdiği projelerdir. Bu geziye katılan bütün çocuklarımıza hayırlı yolculuklar ve başarılar diliyorum. Çocuklarını çekinmeden bu geziye gönderen velilerimize ayrıca teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Editör: Pusula Gazetesi