Demokratik Sol Parti (DSP) Zonguldak İl Başkanlığı&[#]8217;nın 10&[#]8217;uncu Olağan Genel Kurulu, parti binasında gerçekleşti. Tek liste ile seçime gidilen kongrede, İl Başkanlığına yeniden Sercan Günarslan seçildi.

GÜNARSLAN: &[#]8220;DEMOKRATİK SOLCULARA DUYULAN İHTİYAÇ BUGÜNLERDE DAHA FAZLA&[#]8221;

Emeğe saygının bu günlerde daha fazla özlendiğine vurgu yapan Başkan Sercan Günarslan, &[#]8220;DSP Genel Başkanımız Önder Aksakal&[#]8217;ın dediği gibi, demokratik solculara duyduğu ihtiyaç, ülkemizin kötü yönetildiği, cumhuriyet değerlerin gölgelenmek istendiği, emeğe saygının dürüst yönetimin özlendiği bu dönemde daha çok hissedilmektedir. Halkın özlemlerinden doğan Demokratik Sol Parti, ulusal birliği pekiştiren, laik cumhuriyeti sağlamlaştıran, toplumsal değerlere önem veren, çağdaş doğrultu tutarlığı benimseyen yapı ile yeniden iktidar olacak ve halkın desteği ile varlığını sonsuza kadar sürdürecektir. DSP yolsuzluklarla, din sömürüsü, bölücü terörle geçmişte olduğu gibi tüm gücüyle mücadele etmeye devam edecektir. Kongremizde daha da güçlenecek DSP&[#]8217;nin Türkiye&[#]8217;yi Bülent Ecevit&[#]8217;in ve Atatürk&[#]8217;ün ön gördüğü aydınlık geleceğe taşıyacak inancım ile seçilecek arkadaşlara başarılar diliyorum&[#]8221; dedi.

BAŞOĞLU: &[#]8220;SOLU TEK TEMSİL EDECEK PARTİ, DEMOKRATİK SOL PARTİ&[#]8217;DİR&[#]8221;

Türkiye'de solu bir tek Demokratik Sol Parti'nin temsil edebileceğine vurgu yapan DSP Genel Başkan Yardımcısı ve Divan Başkanı Nurhan Başoğlu ise, &[#]8220;Bizler burada bazı arkadaşlarımızla birlikte uzun yıllar görev yapıyoruz. Demokratik sol amaçlar, ilkeler uğruna. Yıllarca her şeyimizden fedakarlıklar yaptık. Bu partiyi açık tuttuk ve bir dönem iktidar olduk. Bundan önceki iktidardan önceki iktidar... Demokratik Sol Parti&[#]8217;nin ilkeleri layık, demokratik, çağdaş, hukuk Türkiye Cumhuriyeti Devleti&[#]8217;ne kurulduğu günden beri hizmet etmektir. Bunun içinde hiçbir ödün vermez Demokratik Sol Parti. Demokratik Sol Parti&[#]8217;nin kurucusu. Kuramcısı rahmetli Bülent Ecevit bu uğurda 12 Eylül 1980 ihtilalinden sonra uzun aylar bir bedel ödedi. Demokrasiye olan inancını silahların karşısında savunarak&[#]8230; Çünkü Cumhuriyet Halk Partisinden de o nedenle istifa etti. Çünkü yanında 12 Eylül faşist iktidarının baskılarına yandaş olacak kimseyi bulamadı. Sonrada bu partiyi halkla birlikte kurmak için yola çıktı. Kendisinin vefatından sonra Demokratik Sol Parti gerçekten küçüldü. Ama bunda dünyanın siyasal pozisyonu Türkiye&[#]8217;yi de etkiledi. Ayrıca ulusal basınımızın yanında yerel basına da bir sitemimiz olsun. Demokratik Sol Parti son derece iyi yönetildiği halde ulusal ve yerel basında gerekli ilgiyi görmedi ve görmüyor da. Ne hikmet se Cumhuriyet Halk Parti tarafından Demokratik Sol Partiye yıllarca oyların bölmeyin baskısı yapıldı. Oylar bölünmedi, peki Demokratik Sol Parti niye yüzde 1&[#]8217;in de altına düştü. Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nin oyları yükseldi mi? Hayır. Tam tersi azalıyor. Sosyal Demokratların oyları yüzde 35&[#]8217;lerden Cumhuriyet Halk Partisi 14 yılda yüzde 20&[#]8217;nin altına taşıdı. Demek ki, Türkiye&[#]8217;de sosyal demokrasi, demokratik sol Cumhuriyet Halk Parti ile temsil edilemeyeceği görüldü. Cumhuriyet Halk Partisi&[#]8217;nden artık kitlelerimiz iktidar beklemiyorlar. O nedenle solu tek temsil edecek parti yeni Demokratik Sol Parti&[#]8217;dir. Çünkü Demokratik Sol Parti inançlara saygılı yapısı ile 15 Temmuz&[#]8217;da yeniden gündeme geldi. İnancını yaşayan insanlar diye devletin her kademesine sızdırılan, yerleştirilen ve o dindar dinilen gurup Türkiye Cumhuriyetinin o laik ve çağdaş devlete bomba yağdırdı. Demokratik Sol Parti&[#]8217;nin ana temel ayaklarından biri olan laiklik devletin içine bulaştırılmasaydı, bu Türkiye Cumhuriyeti&[#]8217;nin başına gelmezdi. Ecevit iktidarının düşürülmesindeki en büyük oyun, bu oyundur. Demokratik Sol Parti&[#]8217;yi halk değil, kapalı kapılar arkasında oynanan oyunlar düşürmüştür. O karanlık güç, Demokratik Sol Parti&[#]8217;yi ikiye bölerek, iktidardan etti. Ama bu kadarda az insan kalmamıza rağmen Demokratik Sol Parti mutlaka yeniden tabana vurdu ve yeniden yukarılara çıkacaktır&[#]8221; dedi:

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Tek adayın yarıştığı seçimde, Sercan Günarslan başkanlığındaki Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Taner Özer, Yusuf Vatan, Nurgül Arslan, Aytaç Kolçak, Neşe Abacı, Büşra Doğan, Murat Keçeci, Süleyman Boşnak, Necip Kaldı, D. Ünsal Sarıkaş, Recep kalaycı ve Ali Aşık.

Üst kurul delegeliklerine ise; Sercan Günarslan, Ahmet Karadayı, Cihan Yılmaz, Haşim Aslan, Raşit Korum, Necip Kaldı, Nedim Ünal, Mustafa Timur, Nusret Sarı ve Didem Günaydın seçildi.

Editör: Pusula Gazetesi