Restoran işletmecilerinin şikayetlerini yazılı basın açıklamasıyla dile getirmesi üzerine Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Vali Erdal Ata ile görüşerek konu hakkında bilgi vermişti. Eşref bu görüşmenin ardından çekeklerin meyhanecilik yaptığını, balık restoranların ruhsatları olmadığı halde içki servisi yaptığı ileri sürerek şikayetçi olan ve önlem alınmasını isteyen restoran işletmecilerinin talebi üzerinde denetimlere başladıklarını söyledi.
Eşref, Emniyet-Belediye işbirliği ile amacı dışında kullanılan çekek yerlerindeki denetimlere başlanıldığını ve kaçak ticarete izin vermeyeceklerini söyledi.
Karakum ve Çarşı Polis Karakolu´ndan Maden Mühendisleri Odası´nın bulunduğu alana kadar uzanan alanın eskiden insanların aileleriyle oturma mekanı olarak kullanıldığını vurgulayan Eşref, son zamanlarda buralardan gelen şikayetlerin arttığını söyledi.
Birkaç yerde ruhsatsız iş yapıldığı ihbarı üzerine denetimleri hızlandırdıklarını belirten Eşref; "Kordon boyundaki yürüyüş alanı altında bulunan çekek yerlerindeki bazı barakalarda ailelerin düzenli bir şekilde oturduğu tespit edildi. Birkaç yerin ticari işletme olarak ruhsatsız işletildiği ihbarını aldık.
Geçtiğimiz gün itibariye Emniyet Müdürlüğü ve Belediye Zabıta Müdürlüğü ekipleriyle buraları denetlemeye başladık. Buralarda kaçak ticaret yapılmasına izin verilmeyecek.
Çünkü buralar vatandaşların oturma mekânlarıydı. İnsanlar buralarda aileleriyle oturuyordu. Eskiden buralarda ticaret işletmeleri yoktu. Ama zamanla bazı kaçak ikram, içki mekanları ve satış yerleri çoğaldı.
Bunun önüne geçmek için denetimlerimize başladık. Kordon boyundaki mekanların ve çekek yerlerinin amacı dışında kullanılmasını önleyeceğiz" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi