Kdz.Ereğli ilçesinde, bir hafta önce evleri ve eşyaları tamamen yanan Kerter Ailesi yardım bekliyor.
Zonguldak´ın Ereğli ilçesi Elmatepe Mahallesi´nde yaşayan Mehmet ve Ragibe çiftinin evinde bir hafta önce elektrik kontağından yangın çıktı. Yangını dışarıdan gören anne Ragibe Kerter dumanlara aldırmadan evde bulunan zihinsel ve bedensel engelli 27 yaşındaki oğlu Mustafa Kerter´i son anda alevlerin arasından alarak yanmaktan kurtarmıştı. Yangında evde bulunan bütün eşyalar kül oldu. Kerter Ailesi maddi imkanları olmadığı için evde tamirat yapamadı ve yeni eşya alamadı. Mahallede komşularının yardım
ettiğini belirten anne Kerter, şöyle konuştu: "Yangında ilk aklıma gelen çocuklarımı dışarı çıkarmak oldu. Çocuklarımı kurtardığım için çok mutluyum. Alevlerden dolayı eşyalarımızı kurtaramadık. Maddi gelirimizde evi eski haline getirmeye yetmiyor. Sağolsun komşularımız bu dar günümüzde bize evlerinin kapılarını açtı. Üç çocuğumdan ikisinin özürlü olması nedeniyle durumumuz zaten iyi değil. Bir de bu yangın olayı yaşanınca ne yapacağımızı bilemez olduk."
Çocuklarının tedavisinin yarım kaldığını anlatan Kerter, şunları söyledi: "Komşularımız olmasa ne başımızı sokacak bir evimiz ne de yiyecek yemeğimiz olurdu. Eşim çalışıyor ancak o da yeterli olmuyor. Bizlere uzanacak bir yardım eli bekliyoruz."
Editör: Pusula Gazetesi