Zonguldak´ın Kozlu Beldesi´nde bulunan ve Karadeniz´e akan Kozlu Deresi, 5 aşamalı çalışma sonrası ıslah edilerek, sandalla geilebilecek hale dönüştürülecek.
Kozlu Beldesi Belediye Başkanı Ali Bektaş, belde merkezinden geçen ve yatağı dolan Kozlu Deresi´nin ıslah edilmesi için 5 aşamalı bir projeye start vermek istediklerini söyledi. Hayalinin Kozlu Deresi´ni sandalla gezilebilecek hale dönüştürmek olarak açıklayan Bektaş, DSİ´nin iş makineleri ile derenin temizlenmesi çalışmalarına başlanıldığını ifade etti. Bektaş, projeyi ve aşamalarını şöyle anlattı:
"Projenin ilk ayağında DSİ, gerekli temizleme çalışmalarını başlattı. Bu çalışmalarla kısa vadede taşkın ve su baskınlarının önüne geçmeyi yada geciktirmeyi planlıyoruz. İkinci aşamasında ise AB Hibe Fonu kredileri ile mendirek yapımını planlıyoruz. Üçüncü aşamada Kılıç tarafından dere yatağında bir bent kurulması, 4. aşamada ise dere yatağının betonlanması gerekiyor. Son aşamada ise arıtma tesisi kurularak, dereyi sandalla gezilebilecek hale dönüştürmek istiyoruz."
Proje için büyük maliyet gerektiğini vurgulayan Başkan Bektaş, projeyle beldede kötü görüntüye neden olan derenin ıslahı gerçekleşeği gibi, su baskını ve taşkınların da önlenebileceğini ifade etti. Bektaş, "Bu projenin tamamlanabilmesi için AB Hibe Fonu kredilerinin onaylanması gerekiyor. Sunduğumuz projeler kabul edildi ama projeye başlayıp, tamamlayabilmek için gönderilecek kredilerin de onaylanması gerekiyor. Ayrıca burada DSİ´ye de büyük işler düşüyor. Şuanda da DSİ´nin iş makineleri, çalışmalara başladı. DSİ, yetkililerine verdiği destek nedeniyle teşekkür ediyorum" dedi.
Öte yandan 2003 yılında taşan Kozlu Deresi nedeniyle esnafta ve yol, alt yapı gibi hizmetlerde inedeniyle beldede ve esnaflarda binlerce TL zarar meydana gelmişti.
Editör: Pusula Gazetesi