Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin Eylül ayı birinci oturumu, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir başkanlığında toplandı. Meclisin açılış konuşmasını yapan Başkan Akdemir, 15 Temmuz darbe girişimini kınadığını belirterek, &[#]8220;Böyle hain bir gidişimin karşısında yüce milletimiz dik bir şekilde durmuş ve ülkesine sahip çıkmıştır. Darbe girişiminde hayatını kaybeden aziz şehitlerimize rahmet diliyorum&[#]8221; açıklamasında bulundu.

9 gündem maddesinin yer aldığı Belediye Meclisi&[#]8217;nde Karakum&[#]8217;a yapılması planlanan ibadethane ve cami alanı görüşülmek üzere komisyona sevk edildi. Meclis üyeleri, İstanbul Park&[#]8217;ın adının Astsubay Ömer Halis Demir Parkı olarak değiştirilmesi talebinde bulundu.

CAMİ VE İBADETHANE ALANI, İMAR KOMİSYONU&[#]8217;NA SEVK EDİLDİ

Zonguldak İl Özel İdaresi tarafından hazırlanan Zonguldak Merkez Terakki Mahallesi, Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan Karakum mevkiine yapılması planlanan rekreasyon alanı içerisinde 8 bin 612 metrekarelik alanın ibadethane ve cami yapım alanına ilişkin Belediye Meclisi&[#]8217;nin görüşü alınması istendi. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Belediye Meclisi&[#]8217;ne sunulan cami ve ibadethane alanı, İmar Komisyonu&[#]8217;na sevk edildi. 2 Eylül tarihide (bugün) toplanacak olan komisyonun konuyla ilgili karar vermesi ve konunun 7 Eylül tarihinde Zonguldak Belediye Meclisi&[#]8217;nin 2&[#]8217;inci oturumunda meclisin oyuna sunulması bekleniyor.

ASTSUBAY ÖMER HALİSDEMİR'İN ADI İSTANABUL PARK'A VERİLİYOR

Zonguldak Belediye Meclisi'nin yeni dönem ilk toplantısının önemli gündem maddelerinden birisi de şehit Astsubay Ömer Halisdemir ile ilgili oldu. 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde darbecilerin Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ele geçirmeye çalışan komutanı Tuğgeneral Semih Terzi'yi alnından vurarak darbe girişiminin başarısız olmasında büyük rol oynayan Astsubay Ömer Halisdemir'in adı İstanbul Park'a veriliyor. Milli Egemenlik Caddesi üzerinde bulunan İstanbul Park&[#]8217;ın adının &[#]8220;Astsubay Ömer Halisdemir Parkı&[#]8221; olarak değiştirilmesi önergesi, AK Parti ve MHP&[#]8217;li meclis üyelerince sunuldu. CHP&[#]8217;li meclis üyeleri, bu isim değişikliğine kendilerinin de destek vereceklerini belirterek, genel bir isim değişikliği şeklinde komisyona sunulmasını, meclis olarak birlik ve beraberlik içerisinde kabul edilmesini istediler. Önerge, oy birliği ile Türlü İşler Komisyonu&[#]8217;na gönderildi. Bir sonraki oturumda önergenin oylanması bekleniyor.

BAŞKAN VE DEMİRTAŞ ARASINDA &[#]8220;DÜĞME&[#]8221; TARTIŞMASI

Belediye Meclisi&[#]8217;nde dikkat çeken bir diğer ayrıntı da Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ile Belediye Meclis Üyesi Turhan Demirtaş&[#]8217;ın kürsüde bir araya gelmesi ve hararetli bir şekilde konuşmaları oldu. Turhan Demirtaş son açıklamasında, "Bizde, &[#]8216;Gömleğin ilk düğmesi yanlış iliklenirse, sonrası da yanlış gider&[#]8217; denir. Anlaşılıyor ki, Muharrem Akdemir&[#]8217;i Belediye Başkanı seçmekle, gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemişiz&[#]8221; ifadelerini kullanmıştı. Meclise verilen arada Başkan Akdemir&[#]8217;in bulunduğu kürsüye yaklaşan Demirtaş&[#]8217;a, Akdemir kağıt göstererek yanına oturmasını istedi. Başkan Akdemir&[#]8217;in yanına oturan Demirtaş ve Akdemir, yaklaşık 15 dakika boyunca hararetli bir şekilde konuştu. İkilinin el ve kol mimikleri ise dikkatlerden kaçmadı. Başkan Akdemir zaman zaman yumruğunu masaya vurdu. Meclise verilen aranın sona ermesi nedeniyle Turhan Demirtaş kürsüden ayrıldı. İkilinin gülerek ayrılması, &[#]8220;düğme tartışmasında buzlar eridi&[#]8221; olarak yorumlandı.

DEMİRTAŞ: &[#]8220;30 YILLIK HAZIR OLAN OTOPARK ALANI NEREDE?&[#]8221;

Belediye Meclis Üyesi Turhan Demirtaş, Haziran ayında Belediye Meclisi&[#]8217;nde kabul edilen, Merkezi İş Alanları (MİA) Projesi&[#]8217;nde eksiklikler olduğunu belirterek Mehmet İzzet Türkçelik&[#]8217;i sert dille eleştirdi. Türkçelik&[#]8217;in imardan anlamadığını belirten Demirtaş, &[#]8220;30 yıllık otopark planını hazırladık diyen sizdiniz. Hani nerede otoparklar ve alanları?&[#]8217; diye sordu. Türkçelik, Demirtaş&[#]8217;ın eleştirilerinin hakaret olduğunu belirterek, kendisini kınadığını söyledi. Demirtaş, MİA Projesi&[#]8217;nde düzeltilmesi gereken konuları anlatarak komisyon tarafından bunların dikkate alınmasını, aksi halde projenin doğru olarak hedefine ulaşmayacağını ifade etti.

AKDEMİR: &[#]8220;İNŞAAT ÖNLERİNDEKİ KUM VE ÇAKIL, YAĞMUR NEDENİYLE OLDUĞU GİBİ KENT MERKEZİNE VE RÖGARLARA AKTI&[#]8221;

Meclis sonunda gündem dışı söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Karagüzel, &[#]8220;Başkanım, geçtiğimiz günlerde ilimizi etkisi altına alan sağanak yağış nedeniyle dükkanları su bastı. Bu neden kaynaklanıyor? Bizim kanallarımız mı tıkalı? Ben bazen arkadaşlarımızı kepçelerle açma çalışmaları yaparken görüyorum. Esnaf zarar gördü. Sorun nedir?&[#]8221; diye sordu. Zonguldak kent merkezinde yaşanan sıkıntının genellikle mahallelerde ve yüksek kesimlerde devam eden inşaatlardan kaynaklandığını belirten Başkan Akdemir, &[#]8220;İnşaat önlerindeki kum ve çakıl, yağmur nedeniyle olduğu gibi kent merkezine ve rögarlara aktı. Tabi bu da sıkıntı yarattı. Zonguldak&[#]8217;ın coğrafi konumundan kaynaklanan bir sıkıntı yaşandı. Aynı zamanda bir rögar kapağının üzerine de bir araç park etmiş. Bunlar yağmurun etkisini büyüttü&[#]8221; açıklamasında bulundu.

AKDEMİR: &[#]8220;MUHALEFET İLE BİRLİKTE YAPACAĞIZ, AMA KARALAYICI MUHALEFET İLE BİRLİKTE DEĞİL&[#]8221;

Kanal çalışmalarının hızlandırıldığını da sözlerine ekleyen Akdemir, &[#]8220;Şu anda Atatürk Kültür Merkezi, Gazi İlkokulu ve Uzun Mehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi&[#]8217;nin bulunduğu alanda, Sağlık Sokak üzerinde kanal çalışması yapıyoruz. Oradan gelen suyun da önünü bu çalışmayla keseceğiz. İnşallah bir hafta içerisinde bunu tamamlamış olacağız. Bu benim rüyalarımdan birisiydi. İnşallah çözülecek&[#]8221; dedi.

Abdullah Karagüzel&[#]8217;in eleştirinin dozunu artırmasına ve sık sık sözlerinin kesilmesine sinirlenen Başkan Akdemir, &[#]8220;Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;nin yol ayrımından neden hiç bahsetmiyorsun. Hiçbir belediye başkanı &[#]8216;Kaya var&[#]8217; diyerek oraya el atmamış değil mi? Gidip baktınız mı, orada su birikintisi oldu mu? Bunları da konuşacaksınız. Orada sadece bir tane dükkan sıkıntı yaşadı, ona da hemen müdahale edildi. Siz sadece &[#]8216;konuşmak olsun&[#]8217; diye konuşuyorsunuz. Neymiş, köprü altındaki dükkanları su basmış. Boruları kapatmışlar, tıkamışlar. Benim mühendisim oraya gidiyor, onu da dükkana almıyorlar. Neden? Çünkü boruları kapattılar. O boruları kapatan esnaf da bizim esnafımız, gereği tabi ki yapılacaktır. İddialaşmayacağız, sorunu çözeceğiz. Bunu muhalefet ile birlikte yapacağız ama karalayıcı muhalefet ile birlikte değil&[#]8221; şeklinde konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi