Zonguldak&[#]8217;ı Elvanpazarcık Beldesi&[#]8217;nde oturan 7 çocuk sahibi 75 yaşındaki Katibe İpek, belediyesi tarafından başlatılan yol çalışmasında erkekler gibi amelelik yapıyor.
Elvanpazarcık Beldesi Hayat Mahallesi&[#]8217;nde oturan 7 çocuk sahibi 75 yaşındaki Katibe İpek, Elvanpazarcık Belediye Başkanı Hüseyin Uzun&[#]8217;un başlattığı seferberlik kapsamında imece usulü yürütülen çalışmalara amele gibi çalışarak katkı veriyor. Yol inşaatında harç yapıp karan Katibe İpek, saatlerce çalışmasına rağmen yorulmadığını ifade ediyor. Yolun kendileri için önemini de belirten İpek, &[#]8220;15 yıl önce Türkiye Taşkömürü&[#]8217;nden emekli olan eşimi kaybettim ve 7 çocuğumla baş başa kaldım. Bu çocuklarımı büyütüp, yetiştirdim. Bunlar kolay olmadı. Tabi her zaman çalışmanın her yönden faydasını gördüm. Hem sağlık açısından hemde çocuklarımı büyütebilmemde etkili oldu. Burada günde 3-4 saat çalışıyorum. Ama yorulmuyorum&[#]8221; dedi.
Çalışmalara desteği nedeniyle Katibe İpek&[#]8217;e teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Uzun da &[#]8220;Katibe abla, çalışma performansıyla, erkeklere hatta gençlere bile taş çıkartıyor. Onun çalışma şevki ve heyecanı, bu yol seferberliğinin önemini bize bir kez daha gösteriyor. Her zaman belediye bütçesi ile iş yapmak mümkün olmayabiliyor ama ne pahasına olursa olsun bu beldeyi insanlarımızın hak ettiği noktaya ulaştırmak istiyoruz&[#]8221; diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi