Spor Toto 2&[#]8217;nci Lig Beyaz Grup&[#]8217;ta mücadele eden Zonguldak Kömürspor&[#]8217;ün Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, merkezi Almanya&[#]8217;da bulunan Avrupa Zonguldakspor Kulübü Derneği Başkanı Metiner Çeribaş&[#]8217;a tepki gösterdi.

Çeribaş&[#]8217;ın Zonguldak Kömürspor Kulübü ve Başkanı Süleyman Caner hakkında sosyal medyadan hakaret derecesine varan paylaşımlar yaptığını söyleyen Basın Sözcüsü Öztürk, Çeribaş hakkında hukuki işlem başlatacaklarını açıkladı.

Öztürk, konuyla ilgili şunları söyledi:

&[#]8220;KULÜBÜMÜZ İSMİNİN AVRUPA KULLANIM HAKKI BİR TEK ADEM ÇUKUR'DADIR&[#]8221;

&[#]8220;Öncelikle 2016-2017 sezonunun Kulübümüze ve camiamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Sosyal medya üzerinden kulübümüze ve Başkanımıza hakaret derecesine varan paylaşımlar yapan Almanya'da yaşayan ve Kulübümüz ismini kullanarak organizasyon yapan Metiner Çeribaş'a cevabımızdır. Kulübümüz (Zonguldak Kömürspor) isminin Avrupa kullanım hakkı bir tek Adem Çukur'dadır. Metiner Çeribaşı&[#]8217;nda böyle bir yetki bulunmamaktadır ve tarafımızca verilmemiştir. Bölgesel Amatör Lig&[#]8217;de (BAL) şampiyonluk mücadelesi verdiğimiz dönemde kendisi şehre sık sık gelerek, gerek takım, gerekse takım ve taraftarımız ile resimler çektirmiş, takımın şampiyon olması halinde (kendi beyanıdır, gazete arşivlerine bakılabilir) 100 bin TL şampiyonluk primi söz verilmiştir. Takım şampiyon oldu ve böyle bir para kulübümüze verilmemiştir. Daha sonra bu sözünü tutmayan Çeribaş, takıma Almanya'da kamp sözü vermiştir, fakat oradan herhangi davet gelmemiş ve bu sözü de havada kalmıştır. Bu sezon başı yine kulübümüze girmeye çalışmış, Başkan ve yönetimden yüz bulamayınca başkaları ile görüşmüş ve takıma bir otobüs sözü vermiştir ve bu söz de havada kalmıştır. Hal böyleyken sosyal medya üzerinden gerek kulübümüze, gerekse Başkanımıza yaptığı hakaretler karşısında asla teslimkar olmayacağımızı beyan ederiz. Ayrıca Almanya'da düzenleyeceği gece için başta Sayın Valimiz Ali Kaban ve Sayın Belediye Başkanımız Muharrem Akdemir ve Sayın İsmail Recai Şanlı'yı davet ettikleri ve geceye katılacakları sosyal medya üzerinden paylaşımlar yapılmıştır. Bu gibi söylemlere gurbetçi vatandaşlarımızı itibar göstermemesi önemle rica olunur. Bu şahısla ilgili gerekli hukuki işlem başlatılacaktır.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi