İhalelerde yaşanan bu sorunların Rektör Bektaş Açıkgöz tarafından mercek altına alınması gerektiğini belirten Özübek, bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.


CHP Merkez İlçe Başkanı İlker Özübek açıklamasında şunları ifade etti;


&[#]8220;Kurulduğu günden itibaren kentimizin yüz akı olan, bilimsel çalışmalarıyla göğsümüzü kabartan, sağlık alanında yapılan yatırımlarla Zonguldak&[#]8217;ta büyük bir eksikliği gideren Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde yapılan ihalelerde yaşanan olumsuzluklar, kamuoyunda ciddi rahatsızlıklar yaratmaktadır.


Özellikle son dönemde yaşanan ve basında da yer bulan şaibeler ve yanlış uygulamalar, kafalarda soru işaretleri yaratırken, üniversitemizin başarısına da gölge düşürmektedir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesinin bilimsel alanda yaptığı çalışmalarla değil de bu tür ihale şaibeleriyle gündeme gelmesi kamu vicdanını rahatsız etmektedir.


Cumhuriyetçi kimliğiyle kentimizin güvenini kazanmış Sayın Rektörümüz Bektaş Açıkgöz&[#]8217;ün Üniversite bünyesinde yaşanan bu yolsuzluk söylentilerine el koyacağı inancıyla Cumhuriyet Halk Partisi olarak üniversitede yapılan ihalelerin takipçisi olacağımızın bilinmesi isteriz. ZKÜ&[#]8217;de son yıllarda yapılan ihalelerde sıfır kırımla sürekli aynı firmaların iş aldığı Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde, geçtiğimiz günlerde yapılan Merkez Kampusü alt yapı ihalesinde yaşananlar, bu yöndeki kaygılarımızı artırmaktadır. Şişirilmiş keşif bedelleriyle yapılan ihalenin sıfır tenzilatla 15 yıldır üniversiteden iddialara muhatap firmalara verilmesi endişelerimizi haklı kılmaktadır. Türkiye genelinde benzer işlerde ortalama yüzde 35 tenzilatlarla ihale yapılırken, Zonguldak Karaelmas Üniversitesinde sürekli aynı kişilere sıfır tenzilatla iş verilmesinden doğan kamu zararını kim açıklayabilir. ZKÜ Rektörü Sayın Bektaş Açıkgöz&[#]8217;den beklentimiz son yapılan ihaleleri mercek altına almasıdır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, iddiaların araştırılması için yetkilileri göreve davet ediyoruz.&[#]8221;


Editör: Pusula Gazetesi