İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Amasra'ya bağlı köyler, Kurucaşile merkez ve köylerini büyük ölçüde etkileyen sel felaketi sonrasında mağdur vatandaşların yaralarını sarmak üzere harekete geçti.
Karaman Köprüsü'nün yıkılması ve karayolu ağında heyelanlar yaşanması nedeniyle Kurucaşile ilçesine ulaşım sağlanamaması üzerine İHH ekibi, Amasra Limanı'ndan hareket eden tekneyle Kurucaşile halkına 5 ton su ve 3 ton kuru kumanyayı Kurucaşile'ye ulaştırdı.
İHH Bartın İnsani Yardım Derneği Başkanı Selami Unsal, "Bartın'dan Kurucaşile ilçesine yollarda yaşanan heyelan nedeniyle kara yoluyla ulaşılamıyor. Deniz yoluyla ilçeye birinci derece ihtiyaç malzemesi gönderimi gerçekleştirdik. 5 ton temiz su ve 3 ton da kuru kumanya maddesini gemi ile ulaştırdık. Bu ilk teknemiz hem su ve kuru kumanya gönderimini sağladı hem de bölgede keşif için bize olanak sağladı. Kara yolu açılana kadar bölgenin ihtiyaçlarını deniz yoluyla karşılamaya devam edeceğiz. İstanbul, Bartın, Sakarya ve Bursa'dan gelen ekiplerimizle birlikte koordine içinde yardım ulaştırma çalışmalarımız 7/24 esaslı devam edecek" dedi.
Editör: Pusula Gazetesi