Zonguldakspor Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner yeni sezon maçlarını Devrek’te değil, Karaelmas Kemal Köksal’da oynamak istediklerini söyledi. Başkan Caner Askeri Kalkışmanın kulübe de zarar verdiğini belirterek rakiplerin güçlü bütçelerinin olduğunu belirtti. Bazı insanların bilmeden konuştuğunu, işkembeden attığını belirten Başkan Caner bazı asalakların da kulübün ismini kullanarak kendi haberleri olmadan makbuz karşılığı para toplamaya devam ettiklerini söyledi.

Zonguldakspor Kömürspor Kulüp Başkanı Süleyman Caner düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

EKSİKLER GİDERİLSİN, SAHAMIZDA OYNAYALIM

Başkan Caner “Yeni sezonda maçlarımızı Devrek sahasında oynamamız söz konusu. Ancak biz orada oynamak istemiyoruz. Karaelmak Kemal Köksal Stadı yanında yapılan kapalı spor salonu inşaatı var. O inşaat nedeniyle futbol sahamızın girişini kapatmışlar. Bu nedenle itfaiye, ambulans gibi sahada bulunması gereken araçların girmesi zorlaştı. Bunun önce halledilmesi gerek. Federasyondan yetkili geldiği zaman eksikleri tespit etmişti. Eksiklerden bir tanesi de bu. Araç girişi. Gerek onların gerekse futbolcu ve hakemlerin sahaya girişleri. Bu konuyla ilgili bir düzenleme yapmamız lazım. Eğer bu konuyla ilgili bir düzenleme yapılırsa, diğer noktalarda zaten sıkıntı yok. Başka ufak tefek eksiklikler var. Jeneratör gibi, misafir takım için ayrılan yerlere koltuk koyulması gibi. Başka eksik yok. Bunlar gerçekleştirildikten sonra sayın Emniyet Müdürümüz değerlendirecekler. Biz burada oynamak istiyoruz. Futbolcularda burada oynamak istiyor. Taraftar takımını burada seyretmek istiyor. Sokakta beni görenler maçları burada oynayalım diyorlar. Bende buradan sesleniyorum. İnşallah oradaki müteahhit arkadaşın özverisiyle sahaya geçişi sağlarız. Diğer ufak tefek eksikleri sayın İl Müdürümüz halleder ve inşallah maçları burada oynayabiliriz. Sayın müdürümüz geçen sene maçların burada oynanması için elinden geleni yaptı. Kendisinden aynı özveriyi bekliyoruz. Kent olarak maçların burada oynanması isteğini kendisine ilettik. İnşallah bunu çözeriz.

ÖNCE KAPALI TRİBÜN YAPILSIN

Ayrıca kapalı tribün ihalesi yapıldı. Aynı ihaleyi spor salonunu yapan firma aldı. Bu sevindirici. Eğer diğer işe başlamadan, kapalı tribün ihalesine başlarsa daha da erken bitirir. Zaten böyle bir talepte de bulunmuştu. İhalenin kendisine kalması durumunda kapalı tribünü en kısa zamanda bitireceğini söylemişti. İnşallah da öyle olur. Bu sahada oynamak bizim için avantajlı. Bir baskı kurulması söz konusu. Stadın atmosferi nedeniyle. Diğer stadyumda yeni yapılmış evet ama aynı baskıyı orada sağlamamız zor. Bu nedenle ısrarcı oluyoruz. İnşallah Sayın Valim, Emniyet müdürüm gerekli kolaylığı bize sağlamakta ellerinden geleni yapıyorlar. Sayın il müdürümüzde elinden geleni fazlasıyla yapıyor. İnşallah Kocaeli Birlikspor ile olan ilk maçımızı kendi sahamızda oynarız.

ÇAYCUMA’DAN DESTEK İSTEDİK

Ben 2 gündür Çaycuma’da, Organize Sanayi bölgesinde bütün firmaları dolaşıyorum. Sayın Çaycuma kaymakamımız sağ olsun, o da işini gücünü bıraktı bizimle beraber, Sayın Valimizin talimatı üzerine organize sanayideki firmaları gezdik. Yardım talep ettik. İnşallah onlarında bize geri dönüşü olur. Bunun gayreti içerisindeyiz.

KASADA PARA YOK!

Müteahhit kardeşimizde Zonguldak’ta bir iş yapıyordu şimdi iki iş yapacak. O da gönlünden Zonguldakspor’a ne kopuyorsa inanıyorum ki yardımcı olacaktır. Futbolcuların peşinatları var. Zaman daraldı. Kasada para yok… Ekonomik sıkıntı var.

KALKIŞMA BİZE DE ZARAR VERDİ

Gördüğünüz gibi büyük bir kalkışma oldu Türkiye’de. Bu da ekonomiyi sarstı ve yaptığımız planlarda aksamalar oldu. Yoksa planlamamız iyiydi. Sıkıntı yoktu. Bu kalkışma harekâtının vermiş olduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle ve OHAL bazı şeyleri hızlandırmamıza engel oldu. Ama toparlıyoruz. Sayın Valimiz, Emniyet Müdürümüz elinden geleni fazlasıyla yapıyorlar.

RAKİPLERİN BÜTÇELERİ ÇOK YÜKSEK

10 senenin üzerine 2. Lig’e yükseldik. İkinci Lig’de mücadele eden takımlara bakıyorsunuz hepsi büyük bütçeler kullanıyorlar. Bir adam 370 bin liraya diğer 400 bin liraya futbolcu almış. Bizim öyle bütçelerimiz yok. Her sene aynı sıkıntılarla başlıyoruz. Ve her sene farklı cephelerde savaşıyoruz. Ama sıkıntıların ardından Allah başarı elde ediyor. Bu sene de sıkıntıyla başladık. Hem de her zamankinden daha fazla. 3 sene önce Bal’da başladığımız zamankinden daha sıkıntılı bir vaziyetteyiz. Ama bunun üstesinden de geleceğiz. Ve emin adımlarla bu ligde ilerleyeceğiz. Umarım üst sıraları, potayı, liderliği Allah nasip eder. Biz gerekli havayı yakalayalım. Takım içerisinde uyum, kardeşlik, arkadaşlık olsun. Bunlar olduktan sonra her şeyin üstesinden geliriz. Kentte birlik ve beraberlik olsun. Takımlarını desteklesinler.

HERKES İŞKEMBEDEN SALLIYOR

Gazelden maval okumayacak kimse. Mühim olan elini taşın altına koymak. Elini taşın altına koymaya gelince kimse bunu yapmıyor. Ama işkembeden sallamaya gelince herkes sallıyor. Ben açıklama yapmıştım ve Zonguldak’ta sermayesiz iş ‘Eleştirmek’ demiştim. Adam oturduğu yerden sallıyor. Adam kulübün vergi borcu var diye konuşuyor. Madem eleştiriyorsun git öde o zaman. Biz burada maddi olarak kulübü sıkıntıya sokmamak, mali disiplin içinde hareket etmek zorundayız ve biz bunu yapıyoruz geldiğimiz günden beri. Borçlanmıyoruz ve eğer varsa da borcumuz yapılandırıp bunca sıkıntının içerisinde ödüyoruz. Bunları kendine vazife edinen terbiyesiz Zonguldak düşmanları konuşuyorlar. Herkes kendi işine baksın. Dedikodu değil icraat yapacaksın. Biz icraat yaptık. Çok şükür 3 senede de 2 şampiyonluk nasip oldu. Gerek teknik heyet gerek yönetimle beraber, Valimizle, emniyetimizle Allah bize bu günleri nasip etti. Mahalle karısı gibi laf yetiştirmedik. Ama yine de böyle başarılı olmuş bir kulübe salça olmaya çalışan tipler var. Kim ne iş yapıyorsa düzgün bir şekilde yapsın ve Zonguldak’a faydalı olmaya çalışsın. Bak biz işimizi üçümüzü bıraktık, takımı bu noktaya getirdik daha ileri nasıl götürebiliriz diye düşünüyoruz. Boş boğazlıklarla bu işler olmuyor

ŞENOL HOCA İSTERSE TRANSFER YAPACAĞIZ

Kamp sonuna bakalım. Tutmak istemediği topçu olacak mı Şenol Hocanın? Duruma göre hareket edeceğiz. İnşallah alınan oyuncularımızda mevcut oyuncularımızla kaynaşır ve gerek kalmaz.

YALAN, ENTRİKA HERŞEY VAR

Zonguldaskpor’un adı kullanılarak gerek yurt içinde gerekse yurt dışında yardımlar toplanıyor. Bize hiçbir dönüşü yok bunun. Adam gidiyor Almanya’da Zonguldakspor forması satıyor. Ama bize gelen bir şey yok. Adam buraya geliyor, ben gece yapıyorum diyor sağda solda. Biz bunun gerekli açıklamalarını daha önce yaptık. Bu tip organizasyonlarla Zonguldakspor’a destek olacaklarmış. Yalan, üç kâğıt, entrika her şey var. Şu Zonguldakspor’un sırtından düşsünler artık. Gitsinler iş güç kursunlar. Allah rızıklarını verir. Asalak gibi yaşamasınlar. Bıraksınlar Zonguldakspor’u. Biz 1 kuruşun peşindeyiz. Zonguldakspor’a 1 kuruş gelir kazandıralım diye. Adamlarda bizim sırtımızdan para kazanmanın peşinde. Kimi eline makbuz alıyor para topluyor, kimi gidiyor Almanya’da gece yapacağım diyor. Yalan. Bu kadar yalan olmaz. Onun için vatandaşlarımız daha dikkatli olsunlar. Beni görmedikleri yerde Zonguldakspor’a para toplanıyor, kombine var para verelim demesinler. Şu anda kombine biletler basım aşamasında onlarda çıkacak. Yapacağımız bütün kampanyalarda hasta olmadığım sürece orada olacağım.

Editör: Pusula Gazetesi