TSO ve KOSGEB iş birliği ile başlatılan girişimcilik eğitimleri tamamlandı. 60 kursiyer sertifikalarını aldı. TSO ve KOSGEB iş birliği ile hazırlanan 30 kadın ve 30 karma gruptan oluşan 2 farklı eğitim semineri tamamlandı. Seminer sonunda sertifika almaya hak kazanan 60 girişimciye sertifikaları TSO Toplantı Salonu’nda düzenlenen törenle verildi. 60 kursiyer proje kapsamında 50 bin TL hibe, 100 bin TL kredi desteği almaya hak kazandılar. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) KOSGEB işbirliği ile Temmuz ayı içerisinde 30 kişilik kadın, 30 kişilik karma olmak üzere iki farklı girişimcilik eğitimine katılan 60 kursiyere sertifikaları verildi. TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine TSO Başkanı Metin Demir, TSO Meclis Başkanı Zafer Sağlam, KOSGEB temsilcisi Soner Kaynar, TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay, TSO Genel Sekreteri Muharrem Sarıkaya, TSO yöneticileri ve kursiyerler katıldı.

Yapılan açılış konuşmasının ardından MİR Proje Danışmanlık yetkilisi Neptün Denli girişimciler ile ilgili yapacağı çalışmalar ve girişimciler için sağlanan desteklerle ilgili kısa bilgiler verdi. Denli; “Öncelikle girişimci adaylarımıza katılmış oldukları eğitimin hayırlı olmasını, hayatlarında yeni pencereler açılmasına vesile olmasını diliyorum. Bu süreçte biz Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Proje Destek Ofisi olarak sizleri yalnız bırakmayacağız. Uygulamalı girişimcilik kursunuzu tamamladınız. Bugünde sertifikalarınızı vereceğiz. Biz biliyoruz ki önünüzde bir süreç var. Ben kısaca bu süreçte proje destek ofisi olarak sizler için ne gibi çalışmalar yapacağımızdan bahsedeceğim. Biz proje destek ofisi olarak zaten kuruluş aşamasında kendi işini kur geliştir başlığı altında özellikle kadın ve gerçek girişimcileri desteklemek adına bir program oluşturmuştuk. Bu kapsamda sizin almış olduğunuz eğitimler de yine bizim programımızın bir parçası olarak hazırlandı. Tabi eğitimin arkasından kendi işini kurmak isteyen, kendi işini geliştirmek isteyen girişimci adaylarımıza biz danışmanlık desteği vermeye devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

''50 BİN TL HİBE, 100 BİN TL KREDİ DESTEĞİ ALACAKSINIZ''

KOSKEB' ten yararlanılabilecek bir çok destek programı olduğunu söyleyen Denli; Siz uygulamalı girişimcilik kapsamında bir destek alacaksınız. Fakat KOSGEB’in ya da devletin destekleri bunlarla bitmiyor. Bunların yanı sıra KOSGEB’in faydalanabileceğiniz birçok destek programı var. Bu konularda da yine size destek olmaya devam edeceğiz. Bunun yanı sıra Kalkınma Ajansı’nın Kobiler ile ilgili destek programları olacak. Yine sizlere destek vermeye devam edeceğiz. Bunun yanı sıra farklı ulusal programlar açılacak önümüzdeki günlerde. Yine sizlerle birlikte olmaya devam edeceğiz. Hepiniz bu program kapsamında 50 bin TL hibe, 100 bin TL kredi desteği alacaksınız. Bunun dışında bu destekle birlikte faydalanacağınız 470 bin TL’lik bir genel destek programımız var. Bununla birlikte bu süreç içerisinde KOSGEB’in dönemsel olarak açılıp kapanan destek programlarından yararlanma şansınız var” şeklinde konuştu.

“BEN DE BİR KADIN GİRİŞİMCİYİM”

Yapılan sunumun ardından Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay konuşma yaptı. Abay konuşmasında; “Biliyoruz ki özellikle kadınlar olarak bizler toplumda bir işe girişeceğimiz zaman hemen bir destek göremiyoruz. Tam tersi bir takım kösteklerle karşılaşıyoruz. Bu anlamda öncelikle odamıza, değerli başkanımıza kadınlarımız adına çok teşekkür ediyorum. Temmuz ayında iki girişimcilik faaliyeti yapıldı. Bu faaliyetlerden birini kadın girişimcilere tahsis etmesi, 30 kadın girişimciyi yeniden sıfır bir yaprak açarak, burada yeni bilgiler öğrenerek, ekonomiye can katacak şekilde bilgilerle donatarak Zonguldak’ımızda ekonomimize kazandırdığı için çok teşekkür ediyorum. Bende bir kadın girişimciyim. Eşimle beraber yürüttüğümüz işlerimizde yine KOSGEB desteklerinden yararlandık. Odamızın bütün eğitim faaliyetlerinden faydalandım. Bu bilgilerle toplumda hem kendime hem de çevreme fayda sağlar oldum. Bunun için de ayrıca minnet duyuyorum. Tüm kursiyerlerimizi kutluyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

''KOSGEB OLARAK HER TÜRLÜ YANINIZDAYIZ''

Kendilerinden her zaman bilgi ve destek konusunda yararlanılabileceğini söyleyen KOSGEB Temsilcisi Soner Kaynar; “Sizler odamızla olan işbirliğimizle düzenlediğimiz eğitimlerimize katıldınız. Artık hepiniz birer girişimci adayı, birer iş kadını, birer iş adamısınız bizim için. Bundan sonra işiniz biraz daha zor ve meşakkatli. Çünkü iş kuracaksınız. Bir iş kurmanın zorluklarını bizde sizlerle beraber yaşıyoruz. Öncelikle size bu yolda başarılar diliyoruz. KOSGEB olarak her türlü yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Biz sizlere olsun, sizin gibi yeni girişimcilere, mevcutta işletmesi olanlara destek veren bir kurumuz. Bundan sonraki süreçte artık bizimle muhatap olacaksınız. Odamızın da size sunduğu, bizim istediğimiz proje anlamında evrakların hazırlanmasında vesaire proje ofisinden yararlanabilirsiniz” diye konuştu.

Editör: Pusula Gazetesi