Zonguldak´ta, geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden elektrik ve elektronik mühendisi Asude Ağartan (25), Acılık Camii´nde kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlığı´nda defnedildi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi´nden 2006 yılında mezun olan genç kızın annesi Aydan Ağartan ile yakınları, Türk bayrağına sarılı ve duvaklı tabuta sarılıp gözyaşı döktü.

Genç mühendisin naaşı, cuma namazından çıkan kalabalık cemaat tarafından kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına kadar omuzlarda taşındı. Kızının duvaklı ve Türk bayraklı tabutuna son kez sarılıp gözyaşı döken acılı anne Aydan Ağartan, kızı için dua etti. Ağartan´ın cenazesi, Asma mahallesinde bulunan Asri mezarlığında toprağa verildi.

Zonguldak merkezden Kozlu beldesi istikametine giden elektrik ve elektronik mühendisi Asude Ağartan (25) idaresindeki 67 AS 540 plakalı otomobil, dün akşam saat 21.00 sıralarında Kozlu Sahil Yolu´nun polis evi mevkisinde direksiyon hakimiyetini kaybederek orta refüjde bulunan elektrik direğine çarpmıştı. Çarpmanın şiddetiyle direğin üzerine düştüğü otomobil, yaklaşık 20 metre sonra dururken, bu sırada arkadan gelen Murat Gümüşok (33) yönetimindeki 67 AD 948 plakalı araç da direğin üzerine çıkarak duran otomobile çarptı.

Kazada polis ve sağlık ekipleri tarafından araç içerisinden çıkarılan Asude Ağartan, olay yerinde hayatını kayederken, yanında bulunan Ayşe Açıkgöz ise hafif yaralanmıştı.



Editör: Pusula Gazetesi