Aydınlar köyünün Kocabelen mahallesinde bir araya gelen dolmuş sahipleri ve kooperatif temsilcileri, köy yolunu kapatarak eylem yaptı. M plakalarının iptal olduğunu belirten dolmuş sahipleri, yasal olmamasına rağmen araçlarına ceza kesildiğini iddia etti. Kooperatif Başkanı Ali Aydın, kooperatif bünyesinde 19 yıldır taşımacılık yapan üyelerin olduğunu belirterek, "Süleymanbeyler köyü 10 yıldır fesh edilmesine rağmen yasal gibi işleyen kooperatif, yıllardır köylerimizde çalışan araçları, kendi hatlarında
çalışıyoruz iddiasıyla, Bölge İdari Mahkemesi´ni de yanıltarak Zonguldak Valiliği ile Ereğli Kaymakamlığı´na dava açtılar. Valilik ve Kaymakamlık ise 6 ay süren mahkemeye bir kez dahi olsun evrak göndermedi. İdari Mahkemesi de olayı bilmeden, araştırmadan minibüs M plakalarımızı iptal etti. Yasal olan kooperatifimizdeki araçlara hala trafik ekiplerince ceza kesiliyor ve 15 gün trafikten men ediliyor. Yasal olan kooperatifimize çalışma hakkı verilmiyor. Ruhsatlarımızda ´ticari yolcu taşır´ denildiği halde
bizim sahibimiz yok mu? Bu arabayla çobanlık mı yapalım? Dağdan odun mu çekelim? Birçok aracımızı banka kredisi ile aldık, şu anda borçlarımızı eşimizin, dostumuzun yardımı ile ödeyebiliyoruz. Valilik ve Kaymakamlığın bizlere sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.
Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi´nin izinde olması nedeniyle yerine vekalet eden Alaplı Kaymakamı Aydın Memük, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Serdar Arar ile birlikte olay yerine geldi. Memük, mağdur edildiklerini iddia eden kooperatif üyeleri ve vatandaşları dinledi. Memük, olayın hukuki sürecinin devam etmesi nedeni ile kesin bir açıklama yapamayacaklarını belirterek, "Hukuki süreç devam ediyor. Vatandaşın da mağdur olmaması için gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Dolmuş sahiplerinin ve köylünün yol kapatıp eylem yapması nedeniyle jandarma ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, köyden geçmek isteyen Subaşı Kooperatifi dolmuşları da yolda mahsur kaldı. Eylemin yaklaşık 5 saat sonra bitmesinin ardından İlçe Jandarma Komutanlığı´na götürülen sürücüler, yasal işlemin tamamlanmasının ardından köye döndü.
Editör: Pusula Gazetesi