Sınırlı Sorumlu Mavi Tur İşçi Servisi adı altında dört ay önce kooperatiflerini kurduklarını belirten TTK çalışanları, ilçede belediye tarafından servis araçlarının kendilerini alacak durak göstermemesini protesto edeceklerini söyledi.

Maden ocağı çalışanları, belediye tarafından kendilerine yer gösterilmemeye devam edildiği takdirde Cumhuriyet Meydanı´nda eylem yapacaklarını dile getirdi.

S.S Mavi Tur Kooperatif Başkanı Kazım Zorba, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TTK çalışanları olarak birlik ve beraberliğimizi sağlamak için kooperatifimizi kurduk. Normalde 20 yıldan bu yana ilçemizden TTK´ya serbest olarak işçi taşımaktayız, ama son zamanlarda bazı firmalar yaptığımız işe engel olmaya çalışıyorlardı. Bizler de kendi kooperatifimizi kurduk.12 ulaşım aracı ile kurduğumuz Mavi Tur servisinde ilçemizden TTK´ya 550 maden işçisi taşıyoruz. İlçede yaşadığımız en büyük sorun işçilerimizi sabit bir yerden alamamamız. Özellikle yağmurlu havalarda işçiler büyük bir eziyet çekiyorlar. İşe gitmeden durakta ıslanan işçiler o sırılsıklam halleri ile yerin 550 metre altına giriyorlar." şeklinde konuştu.

İlçeden aldıkları işçileri Zonguldak´ta bulunan Kozlu, Gelik, Karadon ve Üzülmez müesseselerine taşıdıklarını belirten Zorba işçilerin aylık olarak ilçeye ekonomik katkısının 1 milyonun üzerinde olduğunu ve bunun göz ardı edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Zorba, "Dört aydan buyana belediye tarafından 4 ayrı yere taşındık artık işçilerimiz bu duruma isyan eder vaziyete geldiler. Kooperatif olarak işçilerimize artık ´az kaldı arkadaşlar başkanımız bize yer gösterecek´ dememize inanmıyorlar böyle devam ederse ya ilçeden başka yere taşınacağız yâda büyük bir eylem yapacağız." diye konuştu.

TTK çalışanlarından Bayram Ali Canbaş ise, "Belediye Başkanı Özcan Ulupınar çok duyarlı bir insan. Bunu biliyoruz ama bizim mağduriyetimizi neden gidermiyor onu anlamış değiliz. Bizi o sırılsıklam halimizle 550 metre yerin dibine girerken görürse halimize acıyacağına eminim." ifadesini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi