Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenip illerin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu tarafından yürütülecek olan Veteranlar ligi 40 yaş üstü futbolcular arasında büyük sevinç yarattı. Türkiye’de bulunan 7 bölgede ayrı ayrı ligler kurulacak, Batı Karadeniz Bölgesinde de ayrı bir grup oluşturulacak. Bartın, Karabük, Kastamonu, Zonguldak, Düzce, gibi illerde kurulacak takımlar Batı Karadeniz bölgesi şampiyonluğu için mücadele edecekler.

EYLÜL AYINDA BAŞLAYACAK

40 Yaş üstü Veteranlar ligi her ilin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu bünyesinde gerçekleştirilecek, resmi lisanslar çıkartılarak deplasmanlı lig usulüne göre oynanacak. 40 yaş üstündeki tüm futbolcuların mücadele edebileceği ligde özel takımların yanısıra kulüp takımları da mücadele edebilecek.

KATILIM BEDELİ 4 BİN LİRA

40 yaş üstü Veteranlar liginde mücadele etmek isteyen futbol takımları en fazla 30 futbolcu listeye yazdırıp 4 bin lira katılım bedellerini Futbol Federasyonuna yatırmaları gerekecek.

MAÇLAR 70 DAKİKA OYNANACAK

Türkiye’de 7 Bölgede oynanacak Veteranlar ligi 11 futbolcudan oluşup her biri 35 dakika olmak üzere 70 dakika oynanacak. 40 Yaş üstü futbolcuların yaş ve performansına göre planlanan zamanlamanın vetaranlar arasında olumlu karşılandığı gözlendi.

ANTALYA’DA FUTBOL ŞENLİĞİ DÜZENLENECEK

7 Bölgede gerçekleştirilecek Veteranlar Futbol ligi sonunda bölgelerinde şampiyon olan takımlar bahar ayında Antalya’da düzenlenecek Veteranlar Ligi Türkiye şampiyonası finallerinde bölgelerini temsil etme hakkı kazanacak. 7 bölgenin şampiyonu olan 1 takım ise Ülkemizi Avrupa Şampiyonası’nda temsil etmeye hak kazanacak.

MÜRACAATLAR ASKF’LERE YAPILACAK

Futbol Federasyonu tarafından düzenlenecek olan Veteranlar Futbol ligine katılmak isteyen takımlar müracatlarını bağlı bulundukları Amatör Spor Kulüpleri Federasyonuna yapabilecekler.

Editör: Pusula Gazetesi