Meclis Televizyonundaki teknik yenilenme dolayısıyla kullanılmayacak teknik cihaz ve stüdyo malzemelerinin, TBMM Başkanlığınca ZKÜ´ye bağışlanmasının ardından üniversite yönetimince başlatılan televizyon stüdyosunun inşaatı tamamlandı.
Cihazların montajlarının yapılarak, teknik kadronun tamamlanmasının ardından televizyonun yayın hayatına başlaması planlanıyor.
ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda televizyon yayınlarına başlanabilmesine yönelik alt yapı hazırlıklarının sürdürüldüğünü söyledi.
İletişim Fakültesi kurulması için Bakanlar Kurulu kararını beklediklerini anlatan Açıkgöz, şöyle konuştu:
´´Bu konundaki Bakanlar Kurulu kararları biraz zaman alabiliyor. Televizyon kanalı, İletişim Fakültesinin alt yapısında önemli yeri oluşturacak. Köksal Toptan´ın, TBMM Başkanı görevindeyken katkılarıyla bağışlanan cihazların montajını kısa sürede yapacağız. Öncelikle tabi bu stüdyonun eğitime yönelik hizmeti olacak. Daha sonra da şehrimizin ihtiyacı paket programların hazırlanmasına yardımcı olacağız. Öncelikle internet üzerinden yayın yapmayı planlıyoruz. İletişim Fakültesi kurulduktan sonra frekans tahsisleri yapılabiliyor. Üniversitemiz, bölgenin kalkınması ve öğrencilerin eğitimine yarar sağlayacak televizyon yayınlarına yakında başlayacaktır.´´
Editör: Pusula Gazetesi