Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman ilçeye bağılı Kayıkçılar ve Erenköy&[#]8217;deki bodur meyve bahçelerini gezdi.



İlçe Jandarma Bölük Komutanı Bayram Kayıkçı, İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik, Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, Çaycuma Tarım Turizm Limited Şirketi Başkanı Nusret Dereli ile beraber Kayıkçılar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifini ziyaret eden Kaymakam Yaman, Kooperatif Başkanı Bayram Cura&[#]8217;dan çalışmaları ile ilgili bilgi alarak kooperatife ait makine parkını gezdi.



Kayıkçılar ve Erenköy&[#]8217;deki meyve bahçelerini gezen Yaman&[#]8217;a üreticiler pazarlama ve soğuk hava deposu sıkıntısı çektiklerini söylediler. Bakacakkadı Beldesindeki soğuk hava deposu kiraladıkları söyleyen Tarım Komisyonu Başkanı Nusret Dereli Çaycuma&[#]8217;da soğuk hava deposu kurulması için Kaymakam Yaman&[#]8217;dan yardım istedi. Avrupa Birliği Aktif İstihdam Tedbirleri Projesi kapsamında Kayıkçılar Köyünde bu sene kursiyerler tarafından dikilen bodur meyve bahçesini gezen Yaman&[#]8217;a, İlçe Tarım Müdürü Aydın Çelik kursiyerlerin eğitimi hakkında bilgi verdi.



Dalından elma ve armut koparan Yaman, bahçeleri beğenerek üreticileri tebrik etti. Yaman ayrıca ilçede seracılık ve meyveciliğin gelişmesi için çeşitli projeler hazırlayacaklarını söyledi. Son olarak Bakacakkadı Beldesindeki soğuk hava deposunu gezen Yaman yetkililerden bilgi aldı.

Editör: Pusula Gazetesi