2009-2010 Öğretim Yılı İlköğretim Haftası kapsamında Zonguldak Valiliği tarafından Bahçelievler İlköğretim Okulu önünde tören gerçekleştirildi. Törene, Zonguldak Valisi Erdal Ata, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Tugay Komutanı Süleyman Yüksel, Alay Komutanı, İl Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin, sivil toplum örgütü temsilcileri, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Öğrenci andının okunmasının ardından Bahçelievler İlköğretim Okulu Müdürü Hüseyin Kaymaz konuşma yaptı. Kaymaz, "2009-2010 Eğitim Öğretim Yılı´nı açtığımız bu gün, bizleri daha iyi bir geleceğe taşımada en önemli ve temel basamağı oluşturan okulumuza kavuşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz. Okulların açıldığı bu ilk hafta ülkemizde ilköğretim haftası olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Atatürk´ün önderliğinde başlatılan okuma-yazma ve eğitim seferberliği 86 yıl geçmesine rağmen hız kesmeden artarak ve gelişerek devam etmektedir. Günümüzde eğitimin öneminin tüm ulusumuzca kavranmış olup daha ileri aşamalarda neler yapabiliriz, arayış ve uygulamalarının başlamış olduğunu görmekten gururlu ve mutluyuz. Biz öğretmenler için öğrencilerimizi çağdaş bilgilerle donatmak, yüksek niteliklere sahip kılarak, ulusunu, vatanını, tarihini seven, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün bilincine ulaşmış, Atatürk ilke ve inkılaplarını benimsemiş ve Atatürk´ün çizdiği aydınlık yolda yürüyen bireyler olarak yetiştirmek başlıca görevimizdir" dedi.
Ardından okul öğrencileri tarafından şiir okundu. Milli Eğitim Müdürü Harun Girgin de yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
"2009-2010 Öğretim yılı okul öncesi ve ilköğretim birinci sınıfa başlayacak olan öğrenciler adaptasyonlarının sağlanması amacıyla bugün okullarında olacaklar. İlköğretimin ikinci sınıfından itibaren ve orta öğretim okullarına devam edecek olan öğrencilerimiz de 24 Eylül 2009´dan itibaren okullarında bulunarak eğitim ve öğretim yılı başlamış olacaktır. Ülkemizde eğitim seferberliğini sağlamak üzere 1961 yılında kabul edilen 222 sayılı ilköğretim ve eğitim kanunu her yıl Eylül ayının üçüncü haftası ilköğretim haftası olarak kabul edilmiştir. Bu hafta içerisinde yurdumuzun her yerinde ilköğretimin önemi, gereği ve faydaları belirtilir. İlköğretim gençlerin, hayatta başarılı ve mutlu olabilmesi için ilk temel bilgileri öğrendiği ilk önemli becerileri ve alışkanlıkları kazandığı eğitim yuvasıdır."
Zonguldak Valisi Erdal Ata da eğitim ve öğretimin önemine değinerek şunları söyledi: "Eğitim toplumların geleceğinin güvencesidir. Büyük Önder Atatürk´ün daha Cumhuriyet´in ilk yıllarında başlattığı eğitim seferberliğinin günümüzde de devam ettirilmesi gerekmektedir. İlimizde yaklaşık 40 bin civarında öğrencimiz ikili eğitim yapmaktadır. Ülkemizdeki hızlı nüfus artışına ve dünyada her alanda yaşanan bilimsel ve teknolojik değişimlere yetişebilmek, ayak uydurabilmek için eğitime ayırdığımız pay maalesef yeterli olmamaktadır. Bu nedenle ülke genelinde uygulamaya konulan eğitime yüzde yüz destek kampanyası ve eğitime gönül vermiş hayırsever sanayici ve iş adamlarımızın, kurum ve kuruluşlarımızın eğitim konusunda sağlayacağı katkılar büyük önem taşımaktadır. Yeni eğitim- öğretim yılı tüm öğretmen, öğrencilere ve velilerimize hayırlı olsun."
Konuşmaların ardından 8. sınıf öğrencileri birinci sınıf öğrencilerin çiçek takdim etti. Halk Oyunu Ekibi´nin gösterisinin ardından tören sona erdi.

Editör: Pusula Gazetesi