Akçakoca Esentepe İlköğretim okulu tarafından Tübitak Bilim Fuarı açıldı.
Açılan fuara Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, İl Genel Meclis Üyesi Ayfer Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer, protokol üyeleri ve veliler katıldı. Tübitak Bilim Fuarı açılış kurdelesinin kesiminin ardından, programa geçildi. Esentepe İlköğretim Okulu Müdürü Rıdvan Şahin bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında programa katılanlara teşekkür ederek Tübitak Bilim Fuarı kapsamında sergilenen projelerin büyük emeklerle ortaya çıktığını, bugün sergilenen bu eserleri ortaya çıkaran öğrencileri tebrik ettiğini belirtti.
Okul Müdürü Rıdvan Şahin'in yaptığı konuşmanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer söz aldı ve "Öğrencilerimiz bu projelerde ellerinden gelenin en iyisini ortaya koydular, huzurlarınızda onlara bir kez daha teşekkür ediyorum, projeler arasında yabancı dil eğitimine katkı sağlayacak projeler, atıkların ayrıştırılması projesi ve daha birçok proje sergilendi, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.
Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici "Bu hafta bilim haftası bunun önemine binaen de dün Başbakanımız bizi taçlandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz. biliyorsunuz Düzce Milletvekilimiz Dr. Faruk Özlü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak inşallah 65. hükümette yerini aldı. Bu sayede Tübitak'la ilgili çok büyük projeleri ilçemize getirebileceğimizi düşünüyoruz. Esentepe ilköğretim okulumuzun bazı eksikliklerini en kısa zamanda gerçekleştireceğiz. Belediye olarak bizler okula ve spora büyük önem veriyoruz, bu kapsamda da destek veriyoruz. Bu zamana kadar 4 okulumuzun basketbol ve voleybol sahalarını yeniden yaptık. Diğer tüm okullarımıza bu şekilde destek vermeye devam edeceğiz. Osmaniye mahallesinde geçen hafta 19 Mayıs'ta semt sahamızın açılışını gerçekleştirdik ve 6 Haziran'da 1000 kişilik Kapalı spor salonun ihalesini yapıyoruz. En kısa zamanda kapalı spor salonun çukurtarla da temelini atacağız, Ağustos ayı içerisinde de Değirmenağzı projesini hayata geçireceğiz. Ben bu fuarın gerçekleştirilmesinde emek sarf eden öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyor ve kutluyorum" diye konuştu.
Yapılan konuşmalarının ardından Esentepe ilköğretim okulu Trabzon Halk Oyunları ekibi folklor gösterisi gerçekleştirdi. Sonrasında organizasyona kattı sağlayan Oğuzhan Sevince ve Adnan Karoğlu'na Esentepe İlköğretim Okulu tarafından hazırlanan plaketler Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici tarafından takdim edildi. Sonrasında Fuarda sergilenen projeler tek tek gezildi ve incelendi.
Editör: Pusula Gazetesi