Zonguldak Platformu Çalışma Grubu Üyeleri Devrek-Gökçebey Derneği´nde toplantı düzenlendi. Toplantıda, Mithatpaşa Tüneli için başlatılan kampanyada gelinen son noktayı değerlendirip bundan sonraki süreç hakkında bilgi verildi.
İmza kampanyasında kamuoyu oluşmasına destek veren gazetecilere, kampanyanın açılış gününe gelen milletvekilleri ve imza atan vatandaşlara teşekkür eden Zonguldak Platformu Sözcüsü Osman Sav, gelinen noktanın önemine değindi.
Sav, yaklaşık 35 bin imzanın toplandığını vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti. Basın açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
"Zonguldak´ta günlük yaşamı felç eden, şehrin merkezinde korkunç bir karmaşa oluşturan trafik faciasına son vermek üzere Mithatpaşa Tüneli´nin yapımı için başlatmış olduğumuz imza kampanyasını sonlandırmış bulunmaktayız.
Amacımız; Zonguldak´ta şehir içi trafiğini, dolayısı ile hayatı normale döndürecek olan Mithatpaşa Tüneli´nin ve beraberinde Sapça Tüneli´nin yapımı için, yetkilileri göreve davet etmekti. Zonguldak kent merkezinde, Kilimli ve Çatalağzı beldelerimizde düzenlenen imza kampanyalarında gösterilen ilgi ve yetkililerin yaklaşımı bizleri daha çok umutlandırdı.
Öncelikle bu kampanyamızı sürekli gündemde tutan ve örnek bir sahiplenme ortaya koyan medyadaki arkadaşlara, kampanyamıza imza atarak ve açılış gününe gerek destek veren milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum örgütleri başkanlarına, bizi hiç yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz.
Bundan sonraki süreç; Zonguldak Platformu Çalışma Grubu, geçen hafta yapılan toplantı ile bundan sonra izlenecek süreci de kararlaştırdı.
Buna göre öncelikle Zonguldak Valisi, Belediye Başkanı ve siyasi parti il başkanları ziyaret edilerek gelinen nokta ve süreç hakkında bilgiler verilecek. Bayramdan sonraki ilk haftada Zonguldak Platformu´nun üyesi yaklaşık 100 dernek başkanı ile genişletilmiş toplantı yapılacak. Toplantının akabinde de imzalar Ulaştırma Bakanına iletilecek.
Platformumuzun ilk isteği Mithatpaşa ve Sapça Tünelleri&[#]8217;nin 2010 yatırım programına alınması ve zaman geçirilmeden yapımına başlanılması. Bu doğrultuda imzaların verilmesinin ardından yine hizmetin takipçisi olunacak. Platform üyesi derneklerimiz açıklamalarla isteğimizi gündemde tutmaya çalışacak."
Zonguldak Platformu Sözcüsü Sav, ayrıca Vali Erdal Ata´nın geçen hafta Karayolları Genel Müdürü ile görüştüğünü ve Etüt ihalesinin bu sene proje ihalesinin de 2010 yatırım programına alına bilineceğinin söylendiğini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi