Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Gazeteci Yalçın Kasapoğlu Bozahane camisinde kılınan cenaze namazının ardından şehir mezarlığında son yolculuğuna uğurlandı.

Cuma günü tedavi için gittiği Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Eğitim ve Araştırma hastanesi dönüşünde evinde rahatsızlanan ve Anadolu hastanesine kaldırılan gazeteci Yalçın Kasapoğlu (54) , yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Özel hastaneden alınan ve Ereğli Belediyesi cenaze hizmetlerine götürülen cenaze, buradaki işlemlerin tamamlanmasının ardından sabah saatlerinde Elmatepe mahallesine götürüldü. Alınan helalliğin ardından cenaze Bozahane camisine getirildi.

Anne Betül Kasapoğlu, ve gazeteci eşi Serpil Kasapoğlu bozahane camisinde taziyeleri kabul etti. Kasapoğlu’nun Ereğli Bozahane Camisinde kılınan cenaze namazında gözyaşları sel oldu. Cenazede fenalaşan merhumun kardeşi Güven Kasapoğlu’na ilk müdahaleyi, cenaze için camide hazır bulunan Dr. Recep Erdoğan ve gazeteciler yaptı. 112 Ekiplerinin gelmesiyle ikinci müdahalesi yapılan Kasapoğlu Özel Anadolu Hastanesine kaldırıldı. Anadolu Hastanesinde tedavisi devam eden Kasapoğlu’nun sağlık durumu iyi olduğu öğrenildi.

Ereğli Belediyesi Cenaze İşleri Müdürü Metin Avcı’nın kıldırdığı cenaze namazına Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Belediye ve İl Genel Meclisi üyeleri, çok sayıda siyasetçi, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve Kasapoğlu ailesinin eş, dost ve akrabaları katıldı. Cenaze namazı sırasında Kasapoğlu’nun tabutunun üstüne ömrü boyunca yaptığı mesleğini simgeleyen Fotoğraf makinesi konuldu.

Yalçın Kasapoğlu, cenaze namazının ardından şehir mezarlığında ebedi istirahatgâhına tevdi edildi.

Merhumun cenaze namazına Ereğli belediye Başkanı Hüseyin Uysal, eski Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bazı belediye başkan yardımcıları, CHP İlçe Başkanı Şerif Sertan Ocakçı, MHP İlçe Başkanı Talat Şeker, AK Parti Gülüç Belde Başkanı İsmail Yılmaz, bazı belediye ve il genel meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluş başkan ve yöneticileri, gazeteciler ile kalabalık cemaat katıldı.

Editör: Pusula Gazetesi