Karadeniz Ereğli Belediyesi´nin önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli çıkartıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tahliye edilmesinin ardından cezaevindeki işlemlerini tamamlayarak Ereğliye´geldi.



Karadeniz Ereğli´de 27 Ocak sabahı yapılan Çelik 2 operasyonunda gözaltına alınan ve Sincan Kapalı Cezaevinde tutulan Ereğli Belediyesi önceki dönem Belediye Başkanı Murat Sesli tahliye oldu. Sesli´ nin çıkartıldığı nöbetçi mahkeme sonucu tahliye edildiği ve tahliye edildi.


Cezaevindeki işlemlerini tamamladıktan sonra akşam tahliye olarak yola çıkan Murat Sesli´yi sevenleri Alaplı girişinde yaklaşık 200 araçlık konvoyla karşıladı.


Burada kurban kesildi.


Sesli yaptığı konuşmada sevenlerinin yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadığını belirterek masum olduğunu söyledi. Sesli masumiyetini belgelerle teker teker kanıtlayacağını belirterek sevinci ve üzüntüyü bir arada yaşadığını söyledi.


Babasını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını belirten Murat Sesli tahliye olmasına sevindiğini ve önümüzdeki günlerde geniş çaplı açıklama yaparak iddialara cevap vereceğini söyledi.


Kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür eden Sesli saat:24,45´de yaklaşık 250 araç ve bin kişiden oluşan konvoyla Şehir Merkezi´nden geçerek evine gitti.



27 Ocak günü seçimlere çok az bir süre kala göz altına alınarak tutuklanan ve yaptığı hizmetlerle halkın sevgisini kazanan Murat Sesli Zonguldak Emniyet Müdürlüğü´nde hastanende çıkartıldığı sırada " Benim suçsuzluğum er geç anlaşılacak. İlahi Adalet yerini bulacaktır. Ben Yüce Türk Adaletine güveniyorum" demişti.

Editör: Pusula Gazetesi