Çaycuma TSO Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Keçeli, Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, TSO Başkanı Rıfat Sarsık ve yönetim kurulu üyeleri, Çaycuma OSB Müdürü Özgür Okur, İşçiler Derneği Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Çaycuma OSB’de faaliyet gösteren SF Sandalye Fabrikası Sahibi Ali Karakaş katıldı.

Kurs hakkında bilgi veren TSO Başkanı Rıfat Sarsık şunları söyledi; “BAKKA 2015 yılı Yöresel değerler Mali destek Programı çerçevesinde Çaycuma’da katma değeri yüksek ahşap ürün üretim projesi olarak bir proje hazırladık. Bu projenin 17 Eylülde imzaları atıldı. Bölgemizi deki orman ürünleri potansiyeli değerlendirilen hem kadın hem gençlerimizin ashap hediyeye ait eğitmelerinin yanı sıra aldıkları sertifikalarla bölge ekonomisine katkıda bulunan ürünleri imalatını gerçekleştirmesini sağladık. Proje 9 ay sürecek. Bu faaliyet için 166 bin lira bütçe oluşturduk, bunun 150 bin lirası BAKKA tarafından destekleniyor. Çaycuma OSB’de faaliyet gösteren firmalarda bu projemize destek oluyorlar. Ahşap hediyelik eşya kursunun çoğunluğunu bayanların oluşturduğu 35 kişilik kursiyer var. Bu kursumuz Mayıs ayının sonuna kadar devam edecek. Kursiyerlerimiz MEB onaylı sertifikalarını alacaklardır.

Kurs öğreticisi Barış Gören ise ; “Kursiyerlerimiz ile ilk günlerde küçük ahşap sandalyeler yaparak el becerilerini geliştirdik. Ondan sonraki haftalarda projelerini kendileri tasarlayarak güzel işler ortaya çıkardılar. Kimi sipariş alarak satıl aldığı makineler ile evinde çalışmaya başladı. Mayıs ayı sonunda açacağımız sergide kursiyerlerin el emeklerini görücüye çıkaracağız”şeklinde konuştu

Toplantının ardından atölyeyi ziyaret ederek ürünleri inceleyen protokol yapılabilecek ürünler hakkında kursiyerlere fikir verdi. Kaymakam Keçeli kursiyerlere yönelik konuşmasında yaptığız ürünlerin hazır olması lazım ki bu işten para kazanmalısınız ve devam edesiniz. O yüzden en çok hangi ürün tercih ediliyorsa, onun üzerinde yoğunlaşmakta fayda var”dedi.

Editör: Pusula Gazetesi