KARAELMAS MENSUPLARI, ÇANAKKALE VE BURSA GEZİSİNDE BULUŞTU

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) çalışanlarının oluşturduğu Karaelmas Mensupları Tasarruf Sandığı üyeleri, Çanakkale ve Bursa’ya düzenlenen gezide tarihe tanıklık etti. Geçtiğimiz Cuma günü gezi için 3 Otobüsle Çanakkale yollarına düşen Sandık üyeleri ve aileleri, sabah kahvaltısıyla güne başladı.

Zonguldak kafilesi, rehber eşliğinde kara ve denizde Çanakkale Savaşı’nın yaşandığı Gelibolu Yarım Adası’nda destansı mücadelenin ruhunu ve heyecanını hissetti.

Karaelmas Mensupları Tasarruf Sandığı üyeleri, Çanakkale gezisinde; Eceabat İlçesi, Seyit Onbaşı Tabyası, Yahya Çavuş, 57. Alay, Conk Bayırı gibi Çanakkale zaferinde önemli yere sahip mevzileri ziyaret ederek, Kurtuluş Mücadelesinin tarihi anılarına tanıklık ettiler. Şehitler için dua edilmesinin ardından Çanakkale gezisi tamamlandı. Kafile gece Çanakkale’de konaklarken, Pazar sabahı Bursa’ya hareket etti. Gezi ekibi Bursa’da tarihi Cami ve kentin farklı noktalarına ziyaretlerde bulundu.

Bursa’da Tophane, Osmangazi Türbesi, Orhangazi Türbesi, Ulu Cami, Emir Sultan, Yeşil Cami’ni ziyaret eden Zonguldak kafilesi son olarak tarihi Aynalı Çarşı’da alışveriş yaptı.

Karaelmas Mensupları Tasarruf Sandığı Başkanı İsmail Hakkı Güven, Yönetimi Kurulu üyeleri Feti Özger, Orhan Ön , Kılıç Ediz İz, Satı Kalaycı, Sabahattin Dalkoz, Hüseyin Yakut gezide kendilerine rehberlik eden Daloğlu Turizm yetkililerine teşekkür etti.

Editör: Pusula Gazetesi