Zonguldak´ın Alaplı ilçesi Tüketici Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin, ilçenin kapalı pazaryerinin olmasına rağmen esnafların tezgahlarına şemsiye açtıklarını, sebze ve meyvenin daha canlı renkte olması için tüketiciyi aldatıcı yanıltıcı amaçla yapılan bu işlemin iptal edilmesi için gerekli tedbirlerin alınması savundu. Gerekli tedbirlerin alınması için Alaplı Belediye Başkanlığı´na dilekçe verdiklerini de belirten Tekin, pazaryerindeki esnafın ve vatandaşların bilinçlendirilmesi için broşür ve el ilanı dağıtıklarını söyledi. Tekin, esnaf ve vatandaşın sorunlarını dinlediklerini ve esnaf ile tüketici arasındaki sorunların her iki tarafında uyuştuğu ortak akıl ve kurallar çerçevesinde anlatılarak ikna ve bilgilendirme eğitimi yoluna gidildiğini kaydetti.
Tekin, &[#]8220;Hizmetin kalitesinin artması için de esnafın bilgilendirilmesine önem vermekteyiz. Derneğimiz her türlü hizmetin satın alındığı yerde, alış verişin tam ortasındadır. Tüketici bilincinin tam anlamıyla oluşmadığı yerde, alışverişin sağlıklı olması mümkün değildir, verilen hizmetin kalitesi yetersiz olur. Bilinçli tüketici, sağlıklı ekonominin olmazsa olmazlarından biridir. Unutulmamalıdır ki, bilinçli tüketim, sağlıklı ekonomi ve güçlü ülke demektir. Dernek olarak biz tüketim toplumunun tam oluşması için tüketicilerin bilgilendirilmesine önem vermekteyiz. Pazaryerinin kapalı pazar olmasına rağmen içerde satış yapan esnafların tezgahlarına şemsiye açtıkları görüldü. Genellikle sebze ve meyvenin daha canlı renkte olması için tüketiciyi aldatıcı yanıltıcı amaçla yapılan bu işlemin iptal edilmesi için Belediye Başkanı Dr. Nevzat Çimeoğlu´na gerekli tedbirin alınması için dilekçe verdik. Ayrıca pazaryerinde yapılan incelemelerde görülen aksaklıklar ve çözüm önerileri konulu rapor hazırladık, bu raporu da Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Çimenoğlu´na sunduk&[#]8221; dedi.
Tüketici Koruma Derneği Başkanı Halit Tekin, pazaryeri ve tüketimin olduğu her yerde incelemelerinin sıklıkla devam edeceğini söyledi.
Editör: Pusula Gazetesi