Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın düzenlediği iftar yemeğine Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, Alaplı Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, gazi ve gazi yakınları, şehit aileleri huzurevi yaşlıları ve kız yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler katıldı. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ramazan ayının sıcaklara denk gelmesi nedeni ile sıcak yemek dağıtmadıklarını, bunun yerine kumanya dağıttıklarını söyledi.


Posbıyık, "15 yıldır sıcak yemek yapıyoruz. Bu yardımları yaparken de kimseye hissettirmeden gerçekleştiriyoruz. İşçilerimiz gece gündüz yemek hazırlarken çok büyük mutluk duyuyorlar. Bu bizi çok mutlu ediyor. Ulusal basın bizi örnek gösteriyordu. Bu kadar çok yardımı nasıl hissettirmeden dağıttığımız için. Ama bu Ramazan yaz ayına denk geldiği için gıda mühendisleri bizi biraz korkuttu. Çünkü iftara kadar yemekleri yapıyorduk. 4-5 saat kala sıcak yemekleri dağıtıyorduk. Ama mühendisler sıcaklardan dolayı yemeklerde bozulma olacağını düşünerek bizi uyardılar. Biz de bu yıl kuru kumanya dağıtıyoruz.


Her yerden yardım yağıyor. Bin 520 haneye kadar ulaştık. Kapı aralarından yardımları veriyoruz. Bu insanları muhtarlar tespit ediyor. Zabıta tekrar eve giderek elden geçiriyor.


Yardımı yaparken en iyi adres belediyeden alınır. Yardımlarımız devam ediyor. İkinci parti kumanya hazırlıklarımız devam ediyor. Anfi Tiyatro´da gösteriler devam ediyor. İlerleyen günlerde bir tane sanatçıyı göstereceğiz" dedi.


Posbıyık ayrıca, arife günü mezarlıkta Müftü Osman Aydın´ın Başkanlığında Mevlidi Şerif okutulacağını söyledi. Başkan Posbıyık, "Arife günü öncesinde şehir mezarlığında mevlit okutturacağız. Mezarlıkta kırılmış, dökülmüş sahipsiz mezarları onarıyoruz.


Büyük bir çevre düzenlemesine gittik tüm halkımızı Arife öncesinde vereceğimiz mevlide bekliyoruz. Bu arada yeni mezarlık yapıyoruz. Yeni belende 120 bin metre kare alanda modern bir mezarlık olacak.


Paftası ve yeri belli ve bilgisayar kayıtlı olacak. Burada tutulacak bilgisayar kayıtları ile herkes mezar yeri aramadan bilgisayar kayıtlarından yakınını bularak Fatiha´sını okuyabilecek" dedi.

Başkan Posbıyık´ın konuşmasının ardından iftar yemeği sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi