Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde, 23 Aralık 2008'de komşusunun kızı 3 yaşındaki Sümeyye Cinkılıç'ı kaçırıp boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan 37 yaşındaki Fatma Kalın için savcı mütalaasında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi.
23 Aralık 2008'de meydana gelen olayda ev kadını 40 yaşındaki Ferdane ve emekli madenci 43 yaşındaki Ali Osman Cinkılıç'ın kızları Sümeyye Cinkılıç, tek katlı evde odasında uyuduğu sırada pencere camı kırılarak kaçırıldı. Penceresinin önüne 'Saat 24.00'e kadar 5 bin lira getirmezsen, kızının ölüsünü çöpten alırsın' yazılı not bırakılırken, küçük kızın cesedi, evinin yakınında çöp konteynerinde boğazı kesilmiş olarak bulundu. Cinayetin ardından anne Ferdane Cinkılıç ve komşusu C.B., 7 ay tutuklu yargılandıkları davada önce tahliye olurken, Şubat 2011’de de delil yetersizliğinden beraat etti.
Yeniden başlatılan soruşturmada Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda el yazısı fidye notuyla uyuşan komşu Fatma Kalın, tutuklandı. 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuklu sanık Fatma Kalın, ölen Sümeyye’nin anne ve babası ile avukatlar katıldı.
Suçsuz olduğunu söyleyen Fatma Kalın, "Ben en başından beri söylediğim gibi olayla ilgili bir suçum yok. Yaklaşık 10 aydır tutukluyum. Komşularımın çocukları var. Ben hiç birine kötü gözle bakmadım. Benim de çocuklarım var. En doğrusunu Rabbim bilir. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.
Cumhuriyet Savıcısı mütalaasında, Sümeyye Cinkılıç'ın cesedinin konulduğu çuvalın aynısından Fatma Kalın'ın kömürlüğünde de bulunduğu ve Adli Tıp Kurumu’ndan gelen raporda sanığın el yazısının fidye notuyla uyuştuğuna dikkat çekti. Savcı, sanık Fatma Kalın için, 'kasten öldürme' suçunu 'çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı' işlediği gerekçesiyle ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Duruşma, avukatların mütalaaya karşı savunma yapmaları için ertelendi.

Editör: Pusula Gazetesi