AK Partili Özbakır, CHP’li Turpcu’nun şantaj iddialarını kabul etmediğini belirterek “Arkadaşlar kendileri takdir ederlerse partimize geçerler, etmezlerse kalırlar bu kadar basit. Zorla mı alacağız, şantaj yapmak ne demek? Böyle bir şey olmaz” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi(AK Parti) Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır, Gülüç Belediyesi’nin AK Parti’ye geçmesi için Belediye Başkanı Gökhan Demirtaş’a ve halka şantaj yapıldığı yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Zonguldak Milletvekili Şerafettin Turpcu, Ereğli’de yaptığı toplantıda CHP’li bazı belediyelerin AK Parti’ye geçeceği yönündeki söylemleri gündeme getirdi. Turpcu, CHP’li Gülüç Belediyesi’ne AK Partililer tarafından şantaj yapıldığını ileri süren Turpcu “Başkana, 'Bak, bize geçmezsen, kapatırız' diye bir şeyler duyuyoruz” demişti.

“ARKADAŞLARI ZORLA MI ALACAĞIZ, KENDİ TAKDİRLERİDİR”

Şantaj iddialarını yalanlayan Özbakır, şöyle konuştu; “O arkadaşların bize herhangi bir müracaatı yok. Ortalıkta bir söz dolaşıyor ama şantaj yapma gibi bir şey söz konusu olabilir mi? Arkadaşlar kendileri takdir ederlerse partimize geçerler, etmezlerse kalırlar bu kadar basit. Şantaj yapmak ne demek? Böyle bir şey olmaz, kesinlikle bunu kabul etmiyoruz. Bana şantaj yapılıyor gibi bir bilgi gelmedi. Biz niye şantaj yapalım ne gereği var. Arkadaşları zorla mı alacağız, kendi takdirleridir, geçmek isterlerse Genel Merkez’in de bunu kabul etmesi gerekir. Şantaja ihtiyacımız mı var. Bu belediye başkanları ile hiç görüşmem olmadı. Benim sadece Karaman Belediye Başkanı ile görüşmem oldu.”

Editör: Pusula Gazetesi