Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Bakanlığına bağlı konularda incelemelerde bulunmak üzere önceki gün Zonguldak´a gelmiş ve sel felaketi sonrası mağdur vatandaşlar ile görüşmüştü.


Bakan Mustafa Demir´in, esnafla yaptığı görüşme sırasında tavsiye niteliğindeki sözleri ve esnafa olan yaklaşımını değerlendiren Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, nasihat değil, destek istediklerini belirtti. Rahatsızlığı nedeniyle incelemelere katılamadığını ve gazete haberlerinden Bakan Demir´in açıklamalarını takip ettiğini belirten Coşkun; "İnsanlarımız böyle felaketler yaşadıklarında devletimizin şefkatini yanlarında görmek istiyorlar. Sayın Bakanımızın açıklamaları bizi üzmüştür" dedi.


Başkan Muharrem Coşkun konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İnsanlarımız böyle felaketler yaşadıklarında devletimizin şefkatini yanlarında görmek istiyorlar. Böyle bir günde görmeyeceklerde ne zaman görecekler. Sayın Bakanımız gazetelerde çıktığı gibi konuşmalar yaptıysa bu bizi çok üzmüştür. Çünkü Sayın Bakanımız buraya esnafımızı görmek için geldi. Mağdur olan arkadaşlarımız da sıkıntılarını dile getirmişler. Sayın Bakanımızın açıklamalarında Ramazan ayının da bir etkisi olduğunu düşünüyorum. Ama yinede gerekeni yapacaklarına inanıyoruz. Hatta ilgili Bakanlıklardan yazılar gelmeye başlandı. Özellikle Halk Bankası&[#]8217;ndan kullanılan kredilerde yeni bir yapılanmaya girildi. Mağdur olan esnafımıza bu konuda kolaylık sağlanıyor. KOSKEB Cansuyu Kredileriyle ilgili çalışmalar yapıyor. Kısacası bu konuyla ilgili hem olumlu hem de olumsuz çalışmalar var. İnşallah esnafımızın mağduriyetlerini giderme anlamında gerekli desteği göreceğiz."

Editör: Pusula Gazetesi