Kozlu belediyesi Meclis ve Encümen salonunda gerçekleştirilen ihalede, teklif zarfları ve şartnamedeki belgeler Kozlu belediye Başkanı Ali Bektaş ve belediye çalışanlarından oluşan komisyona verildi. ihaleye ise Bekart Gıda taşımacılık, İnşaat ve temizlik şirketi, şartname de 122 bin 899 TL artı KDV muhammen bedeli bulunan ihaleye 104 bin 200 TL teklif edince ihale dışında kaldı. Sona eren ihalede, firma yetkilileri, 15 gün içerisinde pazarlık usulü nihai teklifini almak üzere yeniden davet edildi. 15 gün sürecek pazarlık usulü sonucunda da muhammen bedele ulaşılmaması halinde ise Başkan Bektaş ve belediye yöneticileri yeniden ihaleye çıkılıp çıkılmayacağına karar verecek.
Öteyandan Zonguldak-Tıp Fakültesi, Zonguldak-Kozlu Lisesi Önü, Zonguldak-Değirmenağzı, Zonguldak-DMO-Fatih Sitesi, Zonguldak-Kozlu Tuğla Harmanı, Kozlu-Tıp Fakültesi, Zonguldak-Kozlu-topbaşı-Sondurak, Kozlu-Ilıksu hatlarının günlük ortalama 14 bin yolcu kapasitesi bulunuyor. İhalede hazırlanan şartnamenin ise 442 bin TL&[#]8217;lik teminat mektubu, 2 yıldır taşımacılık yapma deneyimi bulunma gibi 15 maddesi bulunuyor. Hatlarda ise en az 40 aracın bulunması öngörülürken, 80 kişinin de çalışması hedefleniyor.
İhalenin hayırlı olmasını dileyen Kozlu belediye Başkanı ve İhale Komisyonu Başkanı Ali Bektaş, açılan ihale ile hatların 10 yıl boyunca kiralanacağını ifade etti. Hata yapmamak için 4.5 aydır çalıştıklarını anlatan Bektaş, &[#]8220;Belediyeler olarak bu bölgedenin en önemli ihalesidir. Bu ihale ile yapısal bir değişikliğe gidiyoruz. Ortalama günlük 14 bin yolcu kapasiteli hatlarımızın tamamını, 10 yıllığına kiralayacağız. Bunun için 4.5 aylık çalışma yaptık. Benzer özellikteki tüm haileleri, hata yapmamak için ince eledik, araştırdık. Kılı kırk yardık. Kurum temsilcisi olarak şeffaflığı ön planda tuttuk. 30 yakın firma ile görüştük. Ağır şartlarda ihaleye açtık&[#]8221; dedi.
Bektaş, pazarlık usulünde de muhammen bedelin üstüne çıkılmaması yani anlaşma sağlanmaması halinde ise belediyenin de bu hizmeti verebilecek güçte olduğunu, yeniden ihaleye açılıp açılmaması konusunda ise nihai kararı belediye yönetiminin vereceğini ifade etti.
Editör: Pusula Gazetesi