CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, nerede patlayacağı belli olmayan canlı bombaların Türkiye'de gezdiğini belirterek, "Keyfi bir idare ile karşı karşıyayız. Bundan el birliğiyle kurtulmak zorundayız. Eğer bu ülkenin kurucu iradesiysek, kurtarıcı iradesi de olmak zorundayız" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcıları Tekin Bingöl ve Seyit Torun, Zonguldak'da partilerinin il başkanlığını ziyaret etti. Burada gazetecilere açıklama yapan Tekin Bingöl, AKP iktidarının baskıcı, dayatmacı ve şiddete yönelik, hiç kimseye hayat hakkı tanımayan, despotik anlayışla ülkeyi yönettiğini söyledi. Türkiye'de yaşayan yurttaşların böyle bir yönetim şeklini hak etmediğini ifade eden Bingöl, şöyle dedi:

"Türkiye maalesef bu iktidar eliyle itibarsızlaştırıldı, yalnızlaştırıldı, ayrıştırıldı, kamplara bölündü. O huzurlu ve kardeşlik duygusu içinde yaşayan insanlarımızın arasına nifak sokan bir anlayışı hakim kıldı. Süratle Türkiye’nin bu atmosferden kurtarılması gerekiyor. Türkiye’nin yeniden dünyanın itibarlı bir ülkesi haline dönüştürülmesi gerekiyor. Ülkemizin huzura ihtiyacı var. AKP’nin böyle bir derdi yok. AKP iktidarı için varsa yoksa siyasi ikballeri ve koltuklarını korumak. Sanki ilelebet Türkiye Cumhuriyeti var oldukça bunlar iktidarda kalacaklarmış, sanki ölümsüzlermiş gibi. Onların şehitleri düşündükleri yok. Onların akan kanla ilgili en ufak bir kaygıları yok. Onlar için varsa yoksa kendi çıkarları, kendi siyasi ikballeri."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise Türkiye’nin ateş çemberi içinde olduğunu ve nerede patlayacağı belli olmayan canlı bombaların içlerinde gezdiğini söyledi. Ülkenin tesadüflerle yönetildiğini ifade eden Torun, şöyle konuştu:

"Bu ülkeyi yönetenler, tek başına iktidar olanlar acaba bu süreçten kendilerine düşen payı alıp, utanmadan ve sıkılmadan nasıl o koltuklarda kalabiliyor merak ediyoruz. Keyfi bir idare ile karşı karşıyayız. Bundan el birliğiyle kurtulmak zorundayız. Artık şunu açıkça söylemeliyiz: Eğer bu ülkenin kurucu iradesiysek, kurtarıcı iradesi de olmak zorundayız. Cumhuriyeti kuranlar, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetin bugünlerine gelmesine katkıda bulunan herkese sorumluluğumuz var. Bu sorumluğumuzun bilinciyle hareket edeceğiz ve içinde bulunduğumuz kaostan, terörden, karmaşadan hep birlikte kurtulacağız."

Bingöl ve Torun, daha sonra Kilimli İlçesi Çatalağzı Beldesi’nde kadro eylemi yapan termik santral işçilerini ziyaret etti. Eylem yapıp işe gitmedikleri için firma tarafından işten çıkarılan işçiler adına konuşan Okan İnce, kadro taleplerinin yerine gelmesini beklediklerini söyledi. Bingül ve Torun, konuyu Zonguldak milletvekilleriyle görüşerek takip edeceklerini söyledi.



Editör: Pusula Gazetesi