Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Meclisi Başkanı ve İşadamı Zeki Yurtbay, kuruluşu için ilk toplantıları tamamlanan Kalkınma Ajansı ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Yurtbay, kalkınma ajansında özellikle ticaret ve sanayi odaları, belediye başkanları ve siyasetçilerin de aktif bir şekilde rol alması gerektiğini savundu.


ÇTSO Meclis Başkanı ve İşadamı Zeki Yurtbay, Gökçebey&[#]8217;e bağlı Bakacakkadı Beldesi 100. Yıl Atatürk Tatil ve Hizmet Köyü´nde Kalkınma Kurulu Toplantısı gerçekleştirilen Kalkınma Ajansı ile ilgili değerlendirmeler yaptı.


Yurtbay, kalkınmada devlet erkanının yanı sıra bölgedeki tüm TSO´lar, belediye başkanları ve siyasetçilerin de aktif bir şekilde yer alması durumunda hedeflere daha sağlam adımlarla ilerlenebileceğini kaydetti. Özellikle TBMM eski Başkanı Köksal Toptan ile Yeni TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin´e bölge insanı olarak önemli görevlerin de düşeceğini belirten Yurtbay, "Üniversitelerin ve devlet erkanının aktif bir şekilde kalkınma ajansı yönetiminde yer alması sevindiricidir. Ama kalkınma ajansının yönetiminde TSO´ların ve belediye başkanlarının da daha aktif şekilde yer alamsı gerekir. Sadece devlet erkanı ile olmamalıdır. Hatta oluşumun, programın içerisinde başta iktidar ve muhalefet olmak üzere partililer de olması ve destek vermesi gerekir. Özellikle eski TBMM Başkanı Köksal Toptan ile mevcut TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin´in bölge için önderlik yapmalıdır. Şahin ve Toptan´ın gücünü en iyi şekilde kullanmalı, gerek yurt içinde gerekse yurt dışındaki çevresinden en iyi şekilde faydalanabilmeliyiz. İşleyiş sistemini toplantılar düzenlendikçe daha iyi anlayacağız ama kalkınma programı denilince memleketin, bölgenin kalkınmasını anlıyoruz. Bunda da kişi ve kuruluşlarında önemli rol alacağı kanısındayım. Kadro çok önemlidir. Kuruluş aşamasında herkesin birbirine güvenmesi gerekir. Herkesin üzerine düşen görevler vardır. Herkes olayı kişiselleştirmeden, üzerine düşen görevi bölge ve memleket menfaatleri çerçevesinde yerine getirmelidir " şeklinde konuştu.


Ayrıca Yurtbay, gerek İşadamı kimliği ile gerekse TSO Yöneticisi olarak üzerine düşen görevleri yerine getirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Editör: Pusula Gazetesi