CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ile Ali İhsan Köktürk günü üç soru önergesiyle kapattılar. Koçal ve Köktürk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan&[#]8217;ın yanıtlaması istemiyle sorduğu sorulardan ikisi Ergenekon Terör Örgütü&[#]8217;ne yönelik operasyonlar sırasında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği&[#]8217;ne yönelik operasyonlarla ilgili. Köktürk&[#]8217;ün farklı sorusu ise parasızlık nedeniyle okulların elektriklerinin neden kesildiğiyle ilgili.


Koçal ÇYDD&[#]8217;Ye yapılan muameleleri sordu


CHP Milletvekili Ali Koçal&[#]8217;ın tek soru önergesi oldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak yanıtlaması istemiyle verilen soru önergesinde; &[#]8220;Yasa ve yönetmelikler çerçevesinde resmi kurumlarımızın onayı ile kurulan ÇYDD devletin gözetim ve denetiminde kamu yararına çalışmaktadır.


Bildiğimiz kadarıyla Dernekler; bağlı oldukları ilin Emniyet Müdürlüğü Dernekler Masası tarafından sürekli denetlenmektedir. Denetimlerde yasalara aykırı bir durum tespiti halinde gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.


Hal böyle iken Ergenekon Savcılarının talebi ile ÇYDD&[#]8217;den burs alan 15.000 öğrenciye terör incelemesi yapılması düşündürücüdür&[#]8221; denildi.


Koçal, 8 maddelik önergesinde yer alan sorulardan bazıları şöyle;


&[#]8220;Bu terör incelemesinin amacı öğrencileri çağdaş kurumlardan uzaklaştırıp &[#]8220;ılımlı İslam devleti&[#]8221; projesini yürütenlerin kollarına atmak olabilir mi? Veya çağdaş uygarlık yerine karanlığa itmek midir? Bu çalışmada tarikat ve cemaatlerin herhangi bir talimatı söz konusu olabilir mi?


Terör incelemesi yapılan 15.000 kız öğrenci, devlet yetkilileri tarafından tespit edilen ve yardım için derneğe bildirilen isimlerdir. O halde isim tespiti yapanlar da terör incelemesine tabi tutulacak mıdır?


Ergenekon Savcıları 15.000 öğrenciyi listeye alan Muhtar, Kaymakam, Milli Eğitim Müdürleri ve Valiler hakkında terör incelemesi başlatırsa bu büyük haksızlığa karşı ilgililerin avukatlığını kabul eder misiniz?


Başbakanlık olarak kamuoyunda Atatürk&[#]8217;e ve Cumhuriyet&[#]8217;e karşı oldukları bilinen ve F Tipi olarak adlandırılan dersane, yurt ve okullara gönderilen öğrencilerle ilgili bir inceleme yaptırmayı düşünüyor musunuz?&[#]8221;


Köktürk okulların kesilen elektriklerini sordu


CHP Milletvekili Ali İhsan Köktük Başbakan Erdoğan&[#]8217;ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle iki soru sordu. Bunlardan biri ÇYDD&[#]8217;ya yapılan oparesyonların amacıyla ilgiliydi. Köktürk bu konuda ki soru önergesinde; &[#]8220;Tarafınızca &[#]8220;demokratik açılım&[#]8221; adı altında, İmralı&[#]8217;dan tehditler savuran Bölücübaşı&[#]8217;nı bile aracılar vasıtasıyla muhatap alan bir politika izlenirken, amacı &[#]8220;Atatürk ilke ve devrimlerini korumak, geliştirmek, çağdaş eğitim yoluyla çağdaş insan ve çağdaş topluma ulaşmak&[#]8221; olan bir dernekten burs alan öğrencilerle ilgili yapılan bu hukuk dışı uygulamalarla varılmak istenen hedef nedir?&[#]8221; dedi.


Köktürk&[#]8217;ün ikinci soru önergesi ise okulların kesilen elektrikleriyle ilgili oldu.


Köktürk&[#]8217;ün bu konudaki soru önergesinde yer alan sorulardan bazıları şunlar;


&[#]8220;Elektrik borçlarının ödenmemesi halinde başta Kdz. Ereğli ve Çaycuma olmak üzere Zonguldak İl ve İlçelerinde şu an elektrikleri kesik olan okulların dışında diğer okulların tamamına yakının elektriklerinin kesileceği şeklindeki bilgiler doğru mudur?


Devletin temel görevi olan eğitim öğretim hizmetlerinin temel kurumları olan okullarımızın elektriklerinin borçları nedeniyle eğitim veremez duruma gelmesi karşısında, daha çok kısa bir zaman önce 60 Milyon dolar ödenerek alınan 3. uçağınıza gönül rahatlığıyla binmeyi düşünüyor musunuz? Hükümetiniz, oy avcılığına dayalı erzak ve kömür dağıtımı yaparken ödenek sıkıntısı çekmiyor da, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yetiştiği okullarımızın elektriğini keserken niçin ödenek sıkıntısı çekmektedir?&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi