Bölge Müdürü Beşel’in ziyaretiyle ilgili açıklamada bulunan AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, “Zonguldak Orman Bölge Müdürümüz Ahmet Sırrı Beşel’e ziyaretinden dolayı kendisine teşekkür ederim. İlimizde Orman Bakanlığımızın çalışmaları hakkında bilgi alıverişinde bulunduk” dedi.

Beşel, AK Parti Bartın Milletvekili ve Grup Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Tunç’u TBMM’deki makamında ziyaret ederek, Bartın’da ormancılık çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Milletvekili Tunç, Beşel ile görüşmesinde yaptığı açıklamada, Bartın’ın yüzde 56’sının ormanlarla kaplı olduğunu bundan dolayı ormancılık faaliyetlerinin Bartın için önem arz ettiğini, ormana ve yeşile gösterdikleri önemin bir parçası olarak topraklarının yarısı ormanlarla kaplı olan Bartın da önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini söyleyerek, orman yollarının bir kısmının rehabilite edilerek bazı bölgelerde ise yeni yollar açılarak orman alanlarının daha etkili kullanım ve kontrolünün sağlandığını belirtti. Milletvekili Tunç iktidarları boyunca orman köylüsünü de unutmadıklarını orman köylüsünün ayakta kalabilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek Bartın da orman köylülerine hükümet olarak yıllık ortalama 12 milyon TL ödeme yaptıklarını söyledi.

Milletvekili Tunç, şehir yaşamı içerisinde sıkılan insanların en büyük isteklerinin doğal bir ortamda vakit geçirmek olduğunu belirterek bunun yolunun da şehir ve ormanlık alanların bir araya getirilmesinde olduğunu bunun için de kent ormanları projesinin hayata geçirildiğini söyledi. Bu kapsamda Bartın‘da TOKİ konutlarının bulunduğu mevkideki ağaçlık alanı düzenleyerek Kent ormanı haline getirdiklerini, Abdipaşa ve Hasankadı’ya mesire alanları yaparak, Küre Dağları Milli Parkında ziyaretçi merkezleri yapıp yürüyüş rotalarını düzenleyip uluslararası standartlarda işaretlemesini yaparak vatandaşlarımızın kullanımına sunduklarını; böylece insanların rahat nefes alabilecekleri piknik yapabilecekleri alanlar ortaya çıktığını söyleyerek yeni dönemde de güzel çalışmaların devam edeceğini belirterek, Beşel’e ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Beşel de, Milletvekili Tunç’a gerçekleştirilen yatırımlar ve destekleri için teşekkür ederek, Bartın’ın bölgede ormancılık faaliyetleri açısından önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, bu konuda gerekli çalışmaları özenle yürüteceklerini söyledi ve Milletvekili Tunç’a meclis çalışmalarında kolaylıklar diledi.

KARA KUVVETLERİ KOMUTANI'NA ZİYARET

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ve Hüseyin Özbakır Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ı makamında ziyaret etti.

Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ziyaret ile ilgili yaptığı açıklama da;” Zonguldak Milletvekilimiz Hüseyin Özbakır ile birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ıa nezaket ziyaretinde bulunduk. Ülkemizin gündemini değerlendirdik.” dedi


Editör: Pusula Gazetesi