AK Partili Taşdemir, ÇATES ve Eren Enerji’yi eleştiren CHP’lilere sert çıktı:

Zonguldak İl Genel Meclisi’nin Şubat ayı 2’nci birleşimi, dün Vacit Durdubaş başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis, bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup-onaylanmasıyla başladı. 2 gündem maddesinin görüşüldüğü mecliste; İmar ve Bayındırlık, Eğitim ve Kültür ile Plan ve Bütçe Komisyonlarının ortak hazırladığı rapor, komisyondan geldiği gibi oybirliği ile kabul edildi.

AK Partili Üye Ramazan Taşdemir, dün CHP’li Cihat Öztürk’ün AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın, “Gerekirse boşaltırız” açıklamasına yaptığı eleştirilere yanıt verdi. Taşdemir, CHP’lilerin termik santraller için yürüdüğünü, ancak sonradan ÇATES ve Eren Enerji yetkilileri ile birlikte yemek yediklerini iddia etti.

TAŞDEMİR: “KİLİMLİ, ÇATALAĞZI VE MUSLU BELEDİYELERİNİN BAŞARISIZLIKLARINI ÖRTMEK İÇİN KONUŞUYORSUN”

Mecliste gündem dışı söz alan Taşdemir, şöyle konuştu:

“ÇATES ve Eren Enerji’nin katil olduğu ve bir an önce kapatılması gerektiğini düşünen arkadaşlarımıza cevap vermek istiyorum. Çatalağzı’nda yaşayıp da ÇATES’ten en çok faydalanan yine Çatalağzı vatandaşlarıdır. Termik santraller için yürüyüş yapan CHP’liler, arka taraftan Eren Enerji’ye girip, onlarla beraber yemek yiyor. Muhalefet partisinin milletvekili arkadaşlarımız, buralarda en çok işleri yapanlar, en çok maddi-manevi faydalananlar Çatalağzı halkıdır. Termik santralleri kapattığımızda önce Çatalağzı, Muslu ve Işıkveren’deki köyler o zaman kalkar. Oradaki vatandaşlarımız bizzat kendi evlerini satarak, kendiliğinden gidiyorlar. Bu santral dün yapılmadı, bugün de yapılmadı. 50 sene önce yapıldı, o zaman da buradan kömür gazları çıkıyordu, ama ekmek de yiyorlardı. ‘Sırf siyaset olsun’ diye gelip de İl Genel Meclisi’nde konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Kilimli, Çatalağzı ve Muslu Belediyelerinin başarısızlıklarını örtmek için konuşuyorsun. Siyaset yapmak isterseniz, sokağa çıkar, yaparsınız.”

CHP Grup Başkanvekili Fikret Zaman da, Taşdemir’in konuşması için, “Cevap vermeye değmez” dedi.

ÖZTÜRK: “BEN APTAL MIYIM, ÜÇ CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI İÇİN BURADA KONUŞUYORUM?”

CHP’li Cihat Öztürk ise, demokrasi anlayışı için İl Genel Meclisi Başkanı Vacit Durdubaş’a teşekkür ederek, “Ben üç CHP’li belediye başkanı olduğu halde bana bu kürsüde konuşma fırsatı verdiniz. Ben aptal mıyım, üç CHP’li belediye başkanı var ve ben burada konuşuyorum? Çevre Bakanımızın şartları yerine geldi mi, gelmedi mi? AK Parti’nin Çevre Bakanı bu, Ramazan Bey’in buna sahip çıkacağı yerde böyle konuşuyor” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi