Ziyaret sırasında Muhtarlar Derneği Başkanı ve Barış Mahallesi Muhtarı Şahin Yavuz çalışmalar hakkında bilgiler vererek, "Derneğimizin amacı muhtarlarımızı bir araya getirerek birlik ve beraberlik içinde hareket etmektir. Köylerimizin ve mahallelerimizin sorunlarını kendi aramızda tartışarak birliktelik içinde yetkili kurum ve kuruluşlarla Valimize, Vekillerimize, Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İl Genel Meclis Başkanımıza ve İl Genel Meclis Üyeleri arkadaşlarımıza iletmektir. Amacımız kimseyi fazla meşgul etmeden hizmetleri hızlı bir şekilde Safranbolu Köy ve Mahalle halkına sunmaktır" dedi.
Belediye Başkanı Necdet Aksoy ise, "Toplum sevdalısı, memleket aşığı, vatanına milletine hizmet etmiş olan kişileri burada görmekteyiz. Bu özveriyi hep beraber gösterdiğiniz için siz muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Muhtarlarımız bulunduğu mahallenin temsilcisi olup, mahallelinin ihtiyaçlarını takip edebilen, bireysel olarak tek tek, ev ev dolaşmak yerine muhtarlarla tüm sorunları gözden geçirebileceğimiz, temsil olarak karşımızda bulabileceğimiz, muhataplığı da teşkil etmektesiniz. Bu anlamda yeni kurulan muhtarlar derneğimize başarılar dilerim" diye kaydetti.
Toplantıda muhtarların proje üretmelerini isteyen Milletvekili Mehmet Ceylan "Safranbolu diğer ilçelerimiz içerisinde yüzölçümü itibarıyla en büyük ilçelerden bir tanesidir. Köy muhtarlık sayımız 53, mahalle muhtarlık sayımızda 27´dir. Muhtarlık müessesesi bilindiği gibi devlet ve kamu yönetiminde halka en yakın seçimle iş başına gelen bir yönetim birimi. Dolayısıyla devlette merkezi idareyle halk arasında köprü vazifesi kuran bir müessesedir, muhtarlıklarımız. Bizlerde sizlerle her zaman diyalog içinde olmanın gayreti içinde olacağız. Mahalle ve köylerimizdeki sorunların giderilmesi yönünde gayret içerisinde olacağız. Bilindiği üzere Köydes kapsamında Karabük ve ilçelerinde yatırım tutarı 50 milyarı geçti, bu yılla birlikte 55 milyar TL´yi buldu. Burada önemli olan şu gayreti göstermek ve siz değerli muhtar arkadaşlarımızdan gerekli projeleri hazırlamakta ilgili yerlere müracaatta bulunmaktır. İnanıyorum ki, işini iyi yapan muhtarımız gerekli yardımı alacaktır" diye belirtti.
Milletvekili ve Belediye Başkanı konuşmaların ardından muhtarlarla basına kapalı olarak görüştü.
Editör: Pusula Gazetesi